Mocht je er ondanks al je verwoede poging nog niet in zijn geslaagd om een supercar te bemachtigen, dan kan het geluk je vandaag zomaar in de ogen kijken. Een Chinese autofabrikant brengt namelijk een waanzinnig mooi model op de markt, de Othello. Voor nog geen drie ton, 287.578 dollar om precies te zijn, staat deze Chinese supercar bij jou voor de deur.

Chinese supercar

Als het om China gaat vallen we de laatste tijd van de ene verbazing in de andere. Het land is duidelijk op weg om een rol van betekenis te spelen in de wereld. Ook de autoliefhebber merkt dat China flink aan het ontwikkelen is. Het laatste opzienbarende nieuws is een heuse supercar met specs waar zelfs Elon Musk van staat te kijken.

chinese supercar

Othello

De Othello wordt geproduceerd door een bijzonder jong Chinees bedrijf met de naam Farnova Automotive. Het in 2019 opgerichte bedrijf laat met de Othello zien dat ze de kennis in huis hebben op een prima wagen te produceren. Zo is de Chinese supercar volledig elektrisch en ziet het er dankzij de strakke vormgeving zelfs futuristisch uit. Ondanks de beperkte informatie – men heeft enkel een prototype getoond – is het vermoedelijk gebaseerd op het chassis van de Qiantu K50-sportwagen. Deze K50 is een elektrische tweedeurs sportwagen uit China. Die K50 werd overigens geen commercieel succes doordat de fabrikant, Qiantu Motor, moeite had om het hoofd boven water te houden. Een deal tussen de twee merken zou mogelijk een belangrijk keerpunt voor beide bedrijven kunnen zijn.

chinese supercar

Sportieve muscle car

Qua design ziet de Othello er prima uit. Op zich logisch, een prototype is bedoeld om de belangstelling aan te wakkeren en eventueel orders binnen te slepen. Dat lukt prima denken we. De Chinese supercar heeft dankzij de scherpe lijnen,  vouwen en lichte rondingen een ​​sportieve, gespierde uitstraling. Op één van de foto’s zie je een enorme vleugel aan de achterkant,. Mogelijk, maar dat is slechts speculatie, zou dat kunnen functioneren als ondersteuning voor de remkracht. Ook leuk: het model krijgt vleugeldeuren, wat de exclusiviteit nog meer benadrukt.

Waanzinnige acceleratie

De Othello krijgt slechts twee elektromotoren die samen goed zouden zijn voor een totaal vermogen van 1.810 pk en een koppel van 12.000 Nm. Vermoedelijk stuurt elke motor een as aan en dus zou er sprake zijn van een vierwielaandrijving. Nu moeten we altijd voorzichtig zijn met de prestaties van de wagen voor zover deze afkomstig zijn van het bedrijf zelf. Farnova stelt dat de wagen waanzinnig snel kan accelereren:  in slechts 1,8 seconden trek je van stilstand op naar 100 km/u en met een beetje leuk schakelen zit je al snel aan de topsnelheid van 261 km/u. Knappe prestatie, als dat inderdaad klopt. Ook wat betreft de batterij is het bijna onvoorstelbaar: 75 kWh waarmee het bereik van de supercar zo’n 500 kilometer bedraagt. Nogmaals: het zou een ongeëvenaarde prestatie van de Chinezen zijn als deze cijfers inderdaad kloppen.