Entertainment

Chef’s Table: BBQ is de documentaire voor alle vleesliefhebbers

BBQ

De zomer blijft een uitstekende periode om te genieten van een maaltijd in de open lucht. Dat doe je als Nederlander bij voorkeur in combinatie met de BBQ. Niks is immers lekkerder dan je eigen vlees te grillen en te genieten van een maaltijd die je in de keuken nooit zou kunnen bereiden. Mocht je een echte die-hard BBQ-fanaat zijn, dan is de documentaire ‘Chef’s Table: BBQ’, je op het lijf geschreven.

De BBQ-documentaire

De documentaire behandelt voor de verandering niet de evolutie van de barbecue, maar laat je wel zien hoe er in de rest van de wereld genoten wordt van het fenomeen. Stuk voor stuk mensen met een duidelijke passie voor het barbecueën komen aan bod. Zo maken we kennis met Tomanetz, een markante vrouw met ruim 50 jaar ervaring met de BBQ.

Een regelrechte expert dus met een heel bijzondere manier om de temperatuur van de barbecue te controleren. Dat doet ze dus gewoon met haar handen. Veel van haar vrienden en kennissen omschrijven haar dan ook als een van de hardst werkende personen die ze kennen. Het zal je dan ook niet verbazen dat hetgeen ze op haar barbecue bereid absoluut perfect is.

Van Amerika tot Australië

Natuurlijk is Amerika het land waar het barbecueën tot kunst is verheven, maar het is niet het enige land waar ze weten wat lekker gegrild vlees is. De documentaire neemt je ook mee naar ander uithoeken van de wereld. Denk aan landen als Mexico en Australië. De gepassioneerde koks laten je zien hoe zij hun gerechten bereiden in de hoop dat hun passie jou ook kan inspireren. Het gaat echter niet alleen om het grillen van het vlees, maar om alles wat er bij komt kijken, van de sauzen tot aan de salades en alles wat er tussenin zit. Wat je zeker niet mag missen is de traditionele manier van barbecueën in Mexico. Hier zie je hoe volgens de Mexicanen de traditie is ontstaan.

Watch on YouTube

Vanaf 2 september te zien

De docuserie ‘Chef’s Table: BBQ’ is vanaf 2 september te zien op Netflix. De hele serie is vrij kort en beslaat slechts 4 afleveringen. In elke episode staat een chef centraal zodat je een prima beeld krijgt van de individuele benadering van het barbecueën. Zo zien we Tootsie Tomanetz, Lennox Hastie, Rodney Scott en Rosalia Chay Chuc aan het werk. Kijken dus!