Jonko op je pizza? Ja je leest het goed. In Nederland mag het (nog) niet, maar in Thailand is het de normaalste zaak van de wereld om cannabis op je pizza te doen. Hier verkopen ze sinds kort namelijk de ‘Crazy Happy Pizza’.

Koop nu een pizza met cannabis in Thailand

De ‘Crazy Happy Pizza’ is eigenlijk een doodnormale pizza. Maar er wordt op het laatst een wel heel bijzonder ingrediënt toegevoegd: cannabis. In Thailand kun je de pizza met cannabis gewoon in de supermarkt kopen!

In Thailand zijn de regels rondom cannabis best streng. Zo kon je voor cannabisbezit tot voor kort nog twintig jaar de cel indraaien. De laatste tijd is de regering wat milder op de ‘heilige plant’. Cannabis mag nog niet in ‘coffeshops’ gekocht of verkocht worden, maar wel voor medische redenen worden gebruikt. Dit betekent ook dat het goedje in eten en drinken mag worden verwerkt, zie hier het ontstaan van de Crazy Happy Pizza alias de cannabis pizza.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOS Stories (@nosstories)

De ‘Crazy Happy Pizza’

“Natuurlijk kun je er niet high van worden”, zei Panusak Suensatboon, algemeen directeur van The Pizza Company, deze week in een interview. “Het is maar een marketingcampagne. Je kunt de cannabis proeven en als je genoeg hebt, word je misschien een beetje slaperig. We proberen vaak wat nieuwe ingrediënten, alles wat in de trend is gebruiken we om mensen erover te laten praten”. En dat is gelukt! Over goede marketingcampagnes gesproken.

crazy happy pizza

‘Trendy foto’s maken’

“Over het algemeen verwachten mensen die de Crazy Happy Pizza proberen niet high te worden”, vertelt Panusak. “Ze willen zichzelf gewoon trendy houden en foto’s maken om op hun sociale media te plaatsen om te laten zien dat ze iets hebben geprobeerd dat ooit illegaal was.”

Ook zo’n fan van cannabis? In Australië heb je nu ‘Cannabis Gin