Het nieuwe seizoen, nummer 4 om precies te zijn, in Call of Duty: Modern Warfare en Warzone is hier! Vanaf vandaag 08:00 kunnen we de nieuwe patch-update downloaden en ontdekken wat Call of Duty seizoen 4 voor ons in petto heeft.

Geduld is een schone zaak

Allereerst: heb je even? De nieuwe update is een flinke en is -afhankelijk van je console- tussen de 30 en 45 GB. Gelukkig zal na het voltooien van de download maar 4GB extra in beslag worden genomen. Enfin, door naar wat seizoen 4 van Call of Duty: Modern Warfare en Warzone te bieden heeft.

 

Het nieuwe seizoen brengt ons uiteraard nieuwe maps, wapens en operators. Alle levels zijn weer gereset naar 55. De wapens die je in seizoen 3 hebt weten te bemachtigen blijven natuurlijk wel behouden. Wat er nieuw is hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

1. Nieuwe wapens in Call of Duty seizoen 4

Dat er nieuwe wapens aankwamen voor Call of Duty seizoen 4 was al bekend. Nu weten we ook welke het zijn: de Fennec sub machine gun en de CR-56 AMAX assault rifle.

2. Call of Dury: Warzone In-Match Events

Een update die geldt voor de Warzone spelers. Call of Duty seizoen 4 maakt In-Match Events mogelijk binnen het gratis te speen Warzone. Iedere match kent maximaal één event, die plaatsvindt in willekeurige matches. De events die Warzone seizoen 4 nog spannender maken zijn: Fire Sale, Jailbreak en Supply Choppers.

Fire Sale

Extreme shopping is er niks bij: in Fire Sale is er één minuut sprake van 80% korting in de Buy Stations. Binnen deze minuut krijg jij de kans om je gewenste wapens voor een spotprijs aan te schaffen.

Jailbreak

Bij een Jailbreak keren alle spelers die ervoor uitgeschakeld zijn, weer terug in het spel. Dit geldt voor de mensen in de Gulag, maar ook voor de spectators. Dit betekent dat als je bent uitgeschakeld er zomaar een kans is dat je terug het spel in wordt geroepen.

Supply Choppers

Eindelijk kunnen we ook in Warzone profiteren van de choppers die boven het spel circuleren. Weet je hem succesvol neer te halen, dan kun je rekenen op een flinke buit. Let wel op, het neerhalen van een chopper gaat minder gemakkelijk dan het klinkt.

call of duty seizoen 4

3. De Weapon Mastery Challenges maken een comeback in Call of Duty seizoen 4

Wegens het enorme succes van de Weapon Mastery Challenges in Call of Duty seizoen 2 zijn ze nu terug in Warfare en Warzone.

Je kunt aan de Weapon Mastery Challenges beginnen als je de Gold Camo voor een wapen hebt vrijgespeeld. Voor elk wapen zijn er acht challenges waarvan twee kill challenges en twee headshot challenges. De andere vier variëren. Als je alle challenges voor alle 51 wapens vrij speelt krijg je een Playercard en in-game Sticker.

4. Playlist Update

Call of Duty seizoen 4 kent ook een paar nieuwe gamemodes. In het geval van Warzone komt ‘Rumble’ er bij. Hierin spelen twee teams van 50 spelers tegen elkaar om de winst.

In het geval van Modern Warfare komt er in Call of Duty seizoen 4 een Scapyard 24/7 playlist, een map die we nog kennen uit seizoen 2. Ook Blueprint Gunfight komt terug en komt Trench Mosh Pit in het spel: een 2vs2 gamemode. Om het af te maken wordt Barakett Promenade toegevoegd aan de Ground War-playlist.

5. Call of Duty: Warzone krijgt Contraband Contract

Dit contract verschijnt na het voltooien van een aantal andere contracten en heeft een toffe Blueprint als reward. NA het voltooien van de andere contracten verschijnt er een Contraband koffer. Deze moet naar de aangegeven helikopterlocatie gebracht worden. Door de koffer in de drop-bag te stoppen krijg je de Blueprint in handen. Tof toch?