Call of Duty komt met nieuwe content voor Black Ops 4 en daar worden wij toch wel heel blij van. Het lijkt namelijk voor het eerst alsof de DLC ook echt een daadwerkelijke toegevoegde waarde voor de game gaat hebben. De content is onder de naam Operation Apocalypse Z online verschenen.

Het Call of Duty fenomeen

Stiekem zijn we eigenlijk allemaal wel bekend met het Call of Duty fenomeen. Welk fenomeen vraag jij je af? Nou, we hebben het over het moment dat je de eerste keer hoort dat er een nieuwe Call of Duty in de maak is, die vervolgens uitkomt en jij meteen gaat kopen. Vervolgens verslindt je de Campaign mode alsof het kinderspel is en laten we eerlijk zeggen, dat is het vaak ook. Daarna besluit je met de nieuwe geleerde technieken en kennis over wapens en specialisten de Multiplayer maar eens te testen.

Operation apocalypse Z

De Multiplayer mode wordt altijd wel de eerste paar maanden na uitgave goed gespeeld. In deze fase spelen je vrienden de game ook nog, maar na het bereiken van de eerste paar prestige levels, zul je merken dat de hype omtrent Call of Duty weer aan het verwateren is. Helaas, maar het is echt zo.. Mensen stoppen op een gegeven moment met spelen en dan begin je bijna aan jezelf te twijfelen waarom je de game nog speelt? Right? Call of Duty komt daarom altijd met de nodige DLC, zodat jij weer nieuwe dingen in de game te beleven hebt, uit eigen ervaring is deze content vaak mwah en kort door de bocht. Toch lijkt daar nu met het nieuwe Operation Apocalypse Z een flinke verandering in te komen. Check maar eens de onderstaande trailer:

Operation Apocalypse Z

Deze content is sinds 9 juli te downloaden voor Call of Duty: Black Ops 4 op de PlayStation 4. Het is een speciaal community-evenement dat eerst op de PS4 gereleased wordt en daarna op de andere platformen. Deze content wordt gezien als een compleet nieuw seizoen voor de game, waarbij er de komende tijd updates voor de Multiplayer, Zombies-modus en Blackout verschijnen. Dit is wat we kunnen verwachten de aankomende updates:

  • Zombies krijgt een compleet nieuwe campagne in de vorm van Alpha Omega, dat zich afspeelt op een nieuwe versie van de iconische Nuketown-map. Deze locatie wordt even met zo’n 400 procent vergroot.
  • Nieuwe Multiplayer maps: Der Schatten, Remnant en Havana.
  • Nieuwe specialist: de Reaper.
  • Nieuwe Multiplayer game: Sticks and Stones.
  • Nieuwe versie Blackout. De battle royale-modus van Black Ops 4 wordt verdeeld in twee nieuwe versies. Beide versies krijgen een zombie make-over, waarbij de tweede map van Blackout een nachtversie krijgt genaamd Alactraz: Nightfall.
  • Black Market: een hele lading nieuwe items.
  • En nog veel een veel meer check maar eens de site van Treyarch!

Operation apocalypse Z