Plots was hij daar: de trailer van Call of Duty Black Ops: Cold War. De geruchten gingen, maar de beelden van gisteravond bevestigen het eindelijk echt. Met de tekst “Ken je geschiedenis, of wees gedoemd om het te herhalen” verscheen daar de trailer.

Call of Duty Black Ops: Cold War

De video showt wat zwart-wit beelden uit de jaren ’60. Voor wie de puzzelstukjes nog niet helemaal met elkaar had verbonden: de game speelt zich af tijdens de Koude Oorlog.

De game gaat over de ijskoude strijd en spanning tussen Amerika en de toenmalige Sovjet-Unie. De voortdurende spanning en het niet weten wie er te vertrouwen is lijkt de toon van Call of Duty Black Ops: Cold War te worden. De teaser draait om het personage Perseus. Hij zou een geheim agent van de Sovjet Unie zijn die de missie heeft om onrust te zaaien in Amerika.

Koude oorlog

Naar verluidt zou de game gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Ook gaan de geruchten dat de game zich niet alleen in de Sovjet Unie af zal spelen maar ook op andere plekken ter wereld, zoals Vietnam.

Call of Duty Black Ops: Cold War

Dat er een nieuwe game zou komen was al geen geheim meer. De ontwikkelaars Treyarch en Raven Software maakten namelijk al bekend de koppen bij elkaar te steken voor een toffe nieuwe CoD met de naam Call of Duty Black Ops: Cold War.

Bijzondere timing

Opvallend aan deze aankondiging van Call of Duty Black Ops: Cold War is de timing. We zijn gewend dat nieuwe CoD-games al eerder in het jaar onthuld worden. Of het dit jaar te maken heeft met het virus, of de succesvolle launch van het gratis te spelen Call of Duty: Warzone is de vraag. Het lijkt er in ieder geval op dat Call of Duty Black Ops: Cold War ergens eind dit jaar te spelen is op de PlayStation 4, xbox One, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Call of Duty Black Ops: Cold War wordt op 26 augustus (aanstaande woensdag) officieel gepresenteerd. Als we uitgelekte beelden mogen geloven wordt dit het logo:

Call of Duty Black Ops: Cold War