Na een succesvolle eerste editie in 2016, keert Butcher’s Heaven op 13, 14 en 15 oktober (dat is dus dit weekend!) terug naar de Centrale Markthal van het Amsterdam Foodcenter. Tijdens Butcher’s Heaven draait het om slechts één ding: vlees. Voor dit brute festival hebben chefs, meatlovers en koningen van de BBQ vanuit heinde en verre namelijk al hun krachten gebundeld, om voor jou het lekkerste meat te bereiden.

Vlees-walhalla

Meer dan 20 restaurants en chefs creëren op 13, 14 en 15 oktober het paradijs voor carnivoren. Vlees in alle veelzijdigheid: van mooie gebraden stukken tot verfijnde delen en het ‘vergeten vlees’ dat door de beste BBQ-teams van Nederland verrassend lekker bereid wordtHet vlees dat Butcher’s Heaven dit jaar o.a in de kuip heeft: Castell, de Veranda, Dreams of Magnolia, Het Bosch, Niven, Ron Gastrobar, Slagerij de Leeuw, ’t Vliegertje, The Roast Room, Graceland BBQ, OnsGaanBraai, Smokey Goodness, Royaal BBQ, Turnpike Smokers, de Osdorp Grillers, Lucas Rive, Walter Benedict, Braai en The Harbour Club. Daarnaast stappen o.a. chefs Jord Althuizen, Lucas Rive en natuurlijk Julius Jaspers himself achter de Big Green Egg.

Bij goed eten hoort goed drinken. Naast de dranken van de bar lessen de Brand speciaalbieren, Jim Beam bourbon en de wereldse wijnen van Sligro de dorst. Kom naar de whisky proeverijen van Jim Beam, een speciaal bieren proeverij van Brand, of naar de bijzondere wijn proeverijen van de Sligro: de prachtige wijnen uit Argentinië (Grupo Peñaflor), Zuid-Afrika (Kleine Zalze) en Zuid-Frankrijk (François Lurton Wines) komen naar Butcher’s Heaven dit jaar.

Meat masterclasses

Naast al het proeven nemen de carnivoren ook plaats in de keuken. Tijdens deze tweede editie is het programma nog uitgebreider met onder andere de Amsterdam BBQ Challenge, workshops, proeverijen en een Slagerij Theater. Wie er geen worst van snapt, gaat bij de gerenommeerde worstenmakers van Brandt & Levie in de leer. Meesterslager Gertjan Kiers geeft les in uitbenen van varken en laat zien welke delen van het lam het best zijn voor de BBQ. En Fa Kesbeke geeft een workshop in het inleggen van groentes.

Dit is niet alleen het leukste, maar ook het lekkerste weekend van het jaar. – Julius Jaspers

De Amsterdam BBQ Challenge daagt alle thuischefs uit om twee dagen de strijd aan te gaan. Het vuur wordt flink opgestookt met zes voorrondes op zaterdag 14 en zondag 15 oktober en een grand finale op zondagmiddag. De kampioen neemt een Big Green Egg mee naar huis!

37561985092_3550fba561_k 36916606722_a2f22c9c30_k

Butcher’s Heaven Burger Night

Wat is beter dan één burger? Een heel festival met burgers. Op vrijdag 13 oktober is Butcher’s Heaven een avond lang een burgerhemel. Tijdens Butcher’s Heaven Burger Night serveren alle 30 restaurants voor €5,- een eigen miniburger die – naargelang – met een koud biertje of cocktail gecombineerd wordt. Entree is deze avond gratis voor iedereen die zich vooraf registreert. VOL=VOL

Meat you there?

Ben je net als wij van de partij? Bestel dan je tickets in de voorverkoop voor €7,50 via de website. Aan de deur zijn tickets namelijk te koop voor €10. Kids t/m 16 jaar hebben gratis toegang tot Butcher’s Heaven. En vrijdag tijdens het de burgernight kun je gratis naar binnen, mits jij je van te voren registreert.

Openingstijden
Vrijdag: 17.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 23.00 uur
Zondag: 12.00 – 20.00 uur