Afgelopen weekend kwam de crème de la crème van de autoverzamelaars naar Knokke-Heist aan de kust van België om de Zoute Grand Prix te aanschouwen. Uiteraard kwamen ze niet alleen voor de races. Na het evenement vond er namelijk een veiling plaats. Tijdens deze veiling gingen er maar liefst zestig klassieke beauty’s onder de hamer. Eén daarvan was de Bugatti EB110 Supersport. Deze werd gekocht door een Nederlander met een hele zware portemonnee.

‘De Zoute Sale’

Tijdens de veiling in Knokke-Heist, georganiseerd door veilinghuis Bonhams, werden er historische auto’s van onder andere Ferrari, Aston Martin, Maserati en Jaguar verkocht. De meest bijzondere verschijning was toch wel de Bugatti EB110 Supersport. Na een lange zitting klonk de hamer na een bedrag van 2.24 miljoen euro. Voor dat bedrag moet deze supercar wel een echt een juweeltje zijn.

Bugatti EB110 Supersport geveild

Bugatti EB110 Supersport

De Bugatti EB110 Supersport zag in de jaren ’90 het levenslicht. Destijds werden er slechts dertig exemplaren geproduceerd. Dat zijn minder uitvoeringen dan bijvoorbeeld de Veyron of de Bugatti Chiron heeft. De prijzen van een Bugatti zijn altijd al om van te schrikken, maar de Supersport slaat echt alles. Met een topsnelheid van 340 km/u was het één van de snelste productieauto’s van zijn tijd. De dikke V12-motor levert een totaal vermogen van 612 pk.

Bugatti EB110 Supersport

De beauty gaat voor een megabedrag onder de hamer

In het design van de Bugatti EB110 Supersport zie je wellicht een aantal afleidingen van de Lamborghini Countach. Dat klopt, want de designers van deze peperdure wagen stonden ook aan het roer tijdens de ontwikkeling van de nostalgische Lamborghini. Dit specifieke exemplaar heeft in totaal vier eigenaren gehad en wordt geleverd in Duitsland. Het winnende bod bedroeg 2.242.50 euro. Daarmee is het de duurste Bugatti EB110 Supersport ooit. Een Nederlandse verzamelaar gaat er met dit prachtding vandoor, maar de vorige eigenaar zal er voor dit bedrag vast niet heel erg om treuren.

Bugatti EB110 Supersport