Cars & Bikes

Deze unieke Bugatti vestigt wereldrecord: duurste nieuwe auto ooit verkocht op veiling

Duurste nieuwe auto ooit

Records zijn er om te breken. Het kan altijd sneller, beter, groter of.. Duurder. Maak kennis met de Bugatti Chiron Profilée: de duurste nieuwe auto ooit verkocht op een veiling.

Duurste nieuwe auto ooit geveild

Tijdens de RM Sotheby’s-veiling in Parijs werd vorige week een juweeltje uit de garage gereden. Het gaat hier om de Bugatti Chiron Profilée. Het was de allerlaatste kans om een W-16-aangedreven Bugatti van de Italiaanse autofabrikant te kopen aangezien er maar één is gemaakt, en dat was zeker te merken. Na een heftige strijd voor het hoogste bod, hamerde de veilingmeester de wagen af op een overweldigend bedrag.

View post on Instagram
 

De Bugatti Chiron Profilée

Het Chiron Profilée exemplaar is een mix tussen een Chiron Sport en een Chiron Pur Sport model. De Bugatti beschikt, zoals eerder is genoemd, over een quad-turbo W-16-motor. Dit unieke stukje mechanisme belaadt de auto met een gruwelijk vermogen van maar liefst 1.500 PK en 1.600 Nm. Wanneer je naar het uiterlijk van de wagen kijkt is dat ook precies wat je van de wagen verwacht.

Het is natuurlijk vrij duidelijk dat het hier gaat om een echte snelheidsduivel. Een sprintje van 0 naar 100 kilometer per uur duurt dan ook maar 2,3 seconden. Doe je daar een schepje van 100 kilometer bij op, ben je slechts 3,2 seconden verder. De 200 kilometer per uur bereik je namelijk al na 5,5 seconden. Verder kunnen de echte coureurs er ook nog voor kiezen om het asfalt te laten smelten of de wielen te laten vlammen met een topsnelheid van maar liefst 380 kilometer per uur!

Bugatti Chiron Profilée al duurste auto de deur uit

”Met slechts één Bugatti Chiron Profilée die ooit zal bestaan, was het belangrijk voor ons om de mogelijkheid te bieden om dit stukje geschiedenis aan zoveel mogelijk mensen te verwerven”, zei Bugatti-directeur Hendrik Malinowski. De geschatte verkoopprijs van de bolide was ongeveer 4,2 miljoen euro, maar dat bleek uiteindelijk een schijntje van het totale geveilde bedrag. De Bugatti Chiron Profilée overtrof namelijk alle verwachtingen en gaat de geschiedenisboeken in met een megabedrag van maar liefst 9.792.500 euro!

Meer lezen over dure wagens? Check dan eens één van de duurste autocollecties ter wereld.