Wanneer er maar tien exemplaren op deze aardbol rondrijden, weet je dat het een unieke auto is. Eén van deze exemplaren staat nu te koop aangeboden op een Nederlandse veilingsite. We hebben het hier over een Bugatti Centodieci. Veel exclusiever dan dit ga je het niet krijgen.

Unieke Bugatti

In 2019 presenteerde Bugatti een bijzondere en zeer exclusieve lijn modellen ter ere van het 110-jarig bestaan. De tien exemplaren van de Bugatti Centodieci waren binnen een poep en een zucht uitverkocht. Na drie jaar en oneindig veel testkilometers is onlangs het eerste exemplaar afgeleverd bij een gelukkige koper.

Bugatti Centodieci te koop in Nederland

Eerste exemplaar geleverd

De eerste Bugatti Centodieci is afgewerkt met een laag EB110 Blue met zwarte accenten en heeft een bijpassend blauw interieur, waar 16 weken aan werk voor nodig was. De kenmerkende tint is niet alleen nauw verbonden met het merk en de gelijknamige supercar uit de jaren ’90. Hij past ook bij een EB110 GT die al onderdeel uitmaakt van de collectie van de eigenaar.

“We zijn er trots op dat we de allereerste Bugatti Centodieci hebben voltooid en afgeleverd”, zegt Christophe Piochon, president van de autofabrikant, in een verklaring. “De Centodieci bouwt voort op Ettore Bugatti’s succesvolle 110-jarige traditie van uitzonderlijk design en prestaties, terwijl de herinnering aan de recente geschiedenis van het merk nieuw leven wordt ingeblazen.”

Bugatti Centodieci te koop in Nederland

De speciale Bugatti Centodieci

De nieuwe hypercar wordt aangedreven door een 4,0-liter W-16 met vier turbo’s die maar liefst 1.600 pk produceert. De Franse sportwagen is hiermee in staat om in 2,4 seconden van stilstand naar de 100 km/u te razen op weg naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 380 km/u. Allemaal mooie features natuurlijk, maar daar betaalde je dan ook acht miljoen euro voor. En nog steeds wachten de kopers op hun auto. Maar waarschijnlijk is het het wachten meer dan waard.

Bugatti Centodieci te koop in Nederland

Nu te koop voor astronomisch bedrag op Nederlandse veilingsite

Door die wachttijd heeft waarschijnlijk één van de geïnteresseerden zich teruggetrokken van de koop. Daardoor is er een model van de Bugatti Centodieci beschikbaar gekomen. Deze staat voor een astronomische vraagprijs van 12,5 miljoen euro te koop op de Nederlandse veilingsite JamesEdition. Na aankoop moet je nog een tijdje wachten op de hypercar. De eerstvolgende levering staat in januari 2023 op de planning.