Entertainment

Brot (The Valhalla Murders) wordt ijskoude Netflix Original

Brot

De serie Brot (The Valhalla Murders) komt binnenkort naar Netflix toe. Hiermee wordt de serie de eerste IJslandse Netflix Original. Het streamingplatform staat al vol met detectives. Zo is Giri/Haji, van de makers van Chernobyl, een topper. Ook staan er vaak detectives tussen de titels die wekelijks nieuw op Netflix worden geplaatst.

Klopjacht op moordenaar in Brot

Veel thrillers spelen zich af in de Scandinavië. De koude temperaturen en uitgestrekte, verlaten vlaktes lenen zich perfect voor intrigerende plots. Dat IJsland ook een perfecte locatie vormt voor een serie over een mysterieuze moordenaar, blijkt uit Brot. In de nieuwe serie heeft deze moordenaar het gemunt op slachtoffers die op het eerste ogenblik niets met elkaar te maken hebben. Maar schijn bedriegt.

Detective duo

Net zoals in veel andere detectiveseries krijgen twee individuen in Brot de taak de moordenaar op te sporen. Kata is de leider van het team dat op de zaak wordt gezet. Al gauw krijgen zij hulp van Arnar, een profiler die uit Noorwegen naar IJsland wordt gehaald. Zij graven zich in de gemeenschappelijke kenmerken van de slachtoffers en stuiten al gauw op een interessante vondst: Valhalla.

Brot graaft in het verleden

Bij Valhalla denken we al gauw aan de spin-off van Vikings. In Brot is het de naam voor een tehuis voor jongens. Nu staat het gebouw leeg, maar 35 jaar geleden vonden hier vreselijke taferelen plaats. Zint de moordenaar op wraak voor wat daar toen gebeurde? Of is hij de persoon die ook verantwoordelijk is voor de gruwelijkheden uit het verleden? Aan Kata en Arnar de taak om dit mysterie te ontmaskeren.

Trailer

Voor Brot kunnen we rekenen op een serie die draait om geweld en een groot, verborgen schandaal. Om te zien wie de dader is en of Kata en Arnar hier op tijd achterkomen, kun je de serie vanaf 13 maart op Netflix zien. Check hieronder alvast de trailer.