Uncategorized

Een broodje kroket is net zo gezond als een broodje kaas

Het is lunchtijd en je staat voor een moeilijke keus. Ga je voor dat ‘gezonde’ broodje kaas of toch voor dat ‘vette’ broodje kroket? De meeste gaan voor het broodje kaas, want ja, dat is gezonder…. FOUT! Een broodje kroket is namelijk net zo gezond als een broodje kaas. Of ze in de nieuwe Foodmarket in Utrecht ook broodjes kroket gaan verkopen, dat is nog maar de vraag. Maar laten we de broodjes eens met elkaar vergelijken.

Tegenwoordig is frituurolie gezonder

Vroeger was frituurvet heel ongezond, het vet zat vol met transvetzuren die het slechte (LDL) cholesterol in je bloed verhogen en het goede (HDL) cholesterol verlagen. Tegenwoordig frituurt vrijwel elke snackbar met vloeibare olie zonder deze transvetzuren, deze vloeibare olie kan net zo gezond als olijfolie!

Het broodje kroket bestaat uit frituurolie, tarwebloem en vlees. Dit vlees is géén slachtafval, varkensogen of koeienuiers, die werden namelijk in 1979 al verboden. Het vlees in de kroket bestaat voornamelijk uit paardenvlees, de reden is dat het relatief goedkoop vlees is. Vlees van ‘hardlopers’ zoals paarden en herten bevat minder vet en meer vitamines en ijzer dan vlees van luie beesten zoals koeien.

Een broodje kaas bevat meer calorieën dan een broodje kroket, dit komt omdat het broodje kaas uit meer verzadigde vetten bestaat, maar het broodje kaas bevat ook eiwitten, calcium, magnesium, vitamine A, vitamine B2 en vitamine B12.

Uiteindelijk heeft elk broodje heeft z’n eigen ingrediënten en is het dus afhankelijk van waar je lichaam een tekort aan heeft.

Dit bestelden gevangenen die tot de doodstraf veroordeeld waren als laatste avondmaal.

Bron Je Eigen Coach