Zeven kalenderjaren zijn er versleten sinds de laatste Formule 1 race op de Duitse Nürburgring. Maar daar komt verandering in. Als we diverse media mogen geloven is 2020 het jaar waarin de Formule 1-wagens weer over de Nürburging zullen scheuren. Op 11 oktober, om precies te zijn.

Formule 1 op Duitse Nürburgring

Grand Prix van de Eifel, is wat de race op de Nürburgring voor naam zal dragen. Afgelopen donderdag werd bekend dat er gesprekken waren tussen de Nürburgring en het management van de Formule 1, nu lijkt er een concreet plan te zijn om de Formule 1 terug te brengen naar de legendarische Duitse baan.

Diverse media, waaronder het Duitse RTL, bevestigt dat er op 11 oktober een lading ronkende Formule 1-motoren uitgelijnd voor de start zullen staan. De race zal meetellen voor het wereldkampioenschap en breekt hiermee de F1-stilte van maar liefst zeven jaar. De Nürburgring valt sinds 2014 buiten het Formule 1-programmaboekje wegens hoge financiële lasten. Deze zouden nu verholpen zijn, wat reden is de Duitse Nürburgring weer op te nemen in de planning.

View this post on Instagram

𝗔𝗡𝗖𝗛𝗘 𝗜𝗟 𝗡Ü𝗥𝗕𝗨𝗥𝗚𝗥𝗜𝗡𝗚 𝗣𝗢𝗧𝗥𝗘𝗕𝗕𝗘 𝗧𝗢𝗥𝗡𝗔𝗥𝗘 𝗜𝗡 𝗙𝟭 ! ! 🇩🇪 Dopo settimane di trattative è arrivato l’annuncio: niente GP di F1 a Hockenheim. Nelle ultime ore, però, si è fatta sempre più concreta l’ipotesi che il Circus possa correre al Nürburgring. In questa stagione anomala, ancora non definita del tutto, sono diversi i Gran Premi che potrebbero essere inseriti all’interno del calendario. 💡“Siamo in trattativa con Liberty Media, ma non abbiamo nulla da annunciare al momento”, ha detto un portavoce del circuito del Nordschleife a motorsport-magazin. Sarebbe un ritorno per il tracciato tedesco dopo sette anni di assenza, visto che il Gran Premio di Germania è stato corso solamente a Hockenheim ad anni più o meno alterni. ❓Voi sareste contenti di rivedere il Nürburgring ? 👇🏼 Fatemelo sapere nei commenti !—————————————————————— 📲Follow @engine.updates for more content —————————————————————

A post shared by Formula 1 Updates (@engine.updates) on

Even terugspoelen naar 2013

In 2013 werd de laatste Formule 1-race op de Duitse Nürburgring gereden, eentje die werd gewonnen door Sebastian Vettel. Dit jaar ligt alles open, en kan het zomaar onze eigen Max Verstappen zijn die er met het goud vandoor gaat. De race zou -als alle berichten kloppen- voor 11 oktober 2020 gepland staan. Met zijn knappe vriendin als supporter wint Max in ieder geval de prijs voor leukste fans.

De Nürburgring

De Duitse Nürburgring wordt niet voor niets één van de meest legendarische circuits ter wereld genoemd. Deze status heeft ‘De Groene Hel’ te danken aan het feit dat het een gevaarlijke is, wat spanning met zich meebrengt en het feit dat er veel technische vaardigheden vereist zijn. Kortom: bijzonder leuk om naar te kijken.

de duitse Nürburgring

De Formule 1-agenda van 2020

De afgelopen maanden heeft de crisis een flinke lading roet in het eten van de Formule 1 -planning gegooid. Na vele afgelastingen is er een nieuwe kalender gecreëerd waar gaandeweg meer en meer duidelijk over wordt. Naast het feit dat de legendarische Duitse Nürburgring weer het strijdtoneel gaat vormen werd ook vandaag bekend dat ook Portimao in Portugal aan de agenda wordt toegevoegd voor dit jaar. Het lijkt er op dat de races op het Amerikaanse continent niet doorgaan dit jaar ten gevolge van de crisis en de verslechterende toestanden in de Verenigde Staten en omringende landen.