Smaken verschillen. Toch valt er genoeg te zeggen over wat vrouwen het perfecte mannenlichaam vinden. En, laten we eerlijk wezen: een gespierd lichaam is over het algemeen aantrekkelijker dan een (te) smal postuur. Breder lijken kan dan ook hoog op het lijstje staan van de wensen van de gemiddelde man. Hiervoor kun je natuurlijk de gym in duiken, maar ook met deze handige tips kun jij heel gemakkelijk een stuk breder lijken.

Zo kun je breder lijken

Natuurlijk is de nummer één tip om breder te lijken het frequent sporten en bezoeken van de sportschool. Probeer bijvoorbeeld de 5 oefeningen om gespierde benen te krijgen. Voorlopig zijn de sportscholen echter nog dicht. Als jij van jezelf een erg smal postuur hebt, kan dit bovendien reden zijn om de sportschool te mijden. Er zijn gelukkig genoeg andere tips.

Kies voor de juiste kledingmaat

Ben jij erg smal gebouwd, ga dan niet voor een trui of T-shirt in skinny fit. Dit model accentueert namelijk behoorlijk jouw dunne armen en benen. Wil jij breder lijken, ga dan voor een slim fit model. Probeer in dit model tevens meerdere lagen over elkaar te dragen. Hiermee creëer je diepte en breedte in je outfit.

breder lijken

Verleg de focus in je outfit

Wellicht zijn óf je armen, óf je benen een probleem. Bijvoorbeeld doordat je altijd leg day overslaat, of juist alleen je benen traint. Probeer in dit geval op de symmetrie van je outfits te letten. Draag een wijde jas om de aandacht af te leiden van je dunne benen, of een wijde broek, opvallende broek om minder te focussen op je dunne armen. Kijk ook eens naar printjes en kleurkeuze. Horizontale strepen kunnen in je voordeel werken, net als wit/lichtgrijs. Deze kleden minder af dan zwart, waardoor je al gauw iets meer body lijkt te hebben.

Breder lijken met minder haar

Niet alleen je kleding is van belang, ook je kapsel en lichaamshaar. Wanneer jij kaal bent (of heel kort haar hebt), wordt de focus verlegt naar je lichaam, nek en schouders. Door je borsthaar af te scheren creëer je meer aandacht op je borstkas. Komt die gemillimeterde corona-coupe toch nog goed van pas.

Je huid niet vergeten

Met je huid verzorgen bedoelen we geen gezichtscrème. Wil je breder lijken, gebruik dan zonnebrandolie of huidolie die je op je armen, buik en benen smeert (vooral in het geval van een zwembroek dragen). Hiermee lijk je al gauw gespierder, gladder en worden je aderen beter zichtbaar. Vind jij jezelf juist iets te gespierd, check dan de tips om smaller te lijken.