Dat zijn nog eens trucjes. Zonder ook maar een beetje te hoeven sporten kun je al slanker lijken. Daar zijn een paar handige tips voor die je gewoon thuis kunt doen. Als je sportschool dicht is en de fitness artikelen zijn nog niet gearriveerd, kun je dat bierbuikje maar beter op een andere manier wegtoveren. Zeker als je veel stilzit in deze roerige tijden kijk je liever niet naar hoe de pondjes eraan komen.

Slanker lijken met verticale strepen

Vrouwen gebruiken deze truc al langer, maar ook mannen kunnen slanker lijken door verticale strepen te dragen. Hier lijk je ook nog eens langer door. En inderdaad, horizontale strepen hebben het tegenovergestelde effect. Vermijd die daarom zoveel mogelijk uit je kleerkast.

Toch weer de V-hals

Hij was zo populair en is in de loop van de jaren steeds meer een taboe geworden. Maar of het nou trendy is of niet, een V-hals zorgt ervoor dat je rondingen minder zichtbaar zijn. De diagonale lijnen van de hals laten je gezicht langer lijken. Koop echter niet een te strak shirt, voordat de buik zichtbaar wordt. Doe het shirt daarom ook nooit in de broek. Een te los shirt laat je weer enorm lijken.

slanker lijken

Gezichtsbeharing

Een goed kapsel en de juiste baard kunnen wonderen doen om dunner over te komen. Een coupe waar je haar bovenop wat langer is en aan de zijkanten wat korter laat je slanker lijken. Wat betreft de baard kun je het rondom de oren en op je kaak wat korter laten. Het haar op de kin moet dan juist iets langer en hiermee creƫer je een kaaklijn.

Donkere kleding

Donkere kleuren en daarbinnen vooral zwart kleden goed af. Schaduwen zijn hierdoor minder goed te zien, waardoor de vormen van je lichaam ook minder geaccentueerd worden. Zwarte shirts en jacks laten jou hierdoor slanker lijken, dus geef die kleerkast maar eens een update.

Geen printjes

Printjes op kleding geven volume aan het lichaam. Probeer je daarom te beperken tot neutrale kleuren in plaats van heftige prints. Een mannelijke kleur als blauw, zwart, groen, grijs of beige werkt goed.

slanker lijken

Ken je lichaam

Wees je ervan bewust dat elke man een ander lichaam heeft en hier dus andere kleding bij past. Ben jij veel bezig geweest met het trainen van benen, dan is het niet aan te raden om met een superstrakke broek te lopen. Ken je eigen pasvormen en weet wat waarbij past. Op die manier kun je met een beetje kennis makkelijk je stijl stukken verbeteren.