Bryan Cranston speelde de rol van Walter White in Breaking Bad natuurlijk feilloos, dat kunnen we allemaal beamen. Eigenlijk had niemand anders de hoofdrol beter kunnen vertalen. Tóch stond er oorspronkelijk iemand anders bovenaan het lijstje van de casting om de rol van Walter White op zich te nemen. Niemand minder dan John Cusack.

John Cusack in de rol van Walter White

De naam John Cusack was volgens geruchten de topfavoriet van de AMC-studiobazen voor de hoofdrol in Breaking Bad. De regisseurs hadden twijfels over of Cranston de rol wel goed naar zich toe kon trekken na zijn rol als Hal in de sitcom ‘Malcolm in the Middle’. John Cusack en ook Matthew Broderick hadden eigenlijk voorrang op de rol van Walter White.

Volgens Cusack zijn deze verhalen echter niet waar.

Nee, ze hebben mij de rol nooit aangeboden, aldus Cusack. “Het is een van de dingen die ik zo vaak gehoord heb, dat ik het bijna zelf ben gaan geloven. Ik zag een van de makers van Breaking Bad, en zei: ‘Ben ik nou gek of heb je mij Walter White aangeboden?” En hij zei: ‘Nee’. En ik zei toen: ‘Oh, gelukkig, ik ben dus niet gek. Ik dacht wel dat ik dit geweten zou hebben als het echt zo zou zijn.'” Bekijk zijn verklaring in de tweet hieronder.

Bryan Cranston is de ideale Walter White

John Cusack was ook duidelijk over of hij de rol zou hebben aangenomen: “Nee, ik wil daar niet eens over nadenken. De acteur die hem gespeeld heeft was perfect. Wat zou je beter kunnen doen dan Bryan Cranston?” Daarin heeft hij zeker gelijk. Ik denk dat we het allemaal eens zijn over het feit dat Bryan Cranston de hoofdrol in Breaking Bad perfect heeft gespeeld. In onze ogen zou het ook heel raar zijn, mocht iemand anders de rol van Walter White gespeeld hebben.

Of dit vooral achteraf-beleefdheid is is moeilijk te zeggen. Wij zijn in ieder geval blij dat de rol naar Bryan is gegaan. Hij heeft het formidabel neergezet en heeft dan ook terecht een flinke zakcent verdiend aan zijn rol in de hitserie. Hier lees je wat het vermogen van Bryan Cranston is.