Ben jij zo iemand die vaak verlangt naar eerste hulp bij een geval van extreme dorst? Dan kun je nu je hart ophalen bij deze brandweerwagen die is omgebouwd tot rijdende biertap. Jaren geleden kwam Kevin Mullan op dit geniale idee toen hij een antieke brandweerwagen zag, met daarin een houten pizza-oven. Hij zag wel winst in dergelijk concept. Nu heeft hij een brandweerauto met een ingebouwde koeler en een aantal tappen. Hij noemt zijn creatie de Ladder 419 Beer Truck.

Brandweerwagen als rijdende biertap

Aan de buitenkant ziet de brandweerwagen er vrijwel hetzelfde uit als elke andere brandweerwagen uit Michigan’s Leonidas Township. Daar maken ze de brandweerwagen altijd met dergelijke rode verf met tekst waarop staat ‘EMERGENCY 911’. Daarbij zijn enkele accessoires nog intact, zoals de originele hendels en ander materiaal om het vuur de baas te zijn.

rijdende biertap

Een stikker met daarop ‘Tapped419.com’ is echter anders dan andere brandweerwagens en suggereert dat er meer aan de hand is. En ja hoor, als je de zijpanelen open schuift, komen een dikke tien biertappen tevoorschijn. Aan de binnenkant van de truck bevindt zich een grote walk-in koeler, die ze erin konden bouwen door de watertank met een capaciteit van 5.5 ton te verwijderen. Naast al dit moois heeft de brandweerwagen nu ook ruimte voor een energiegenerator en vijftien vaten om je favoriete drank op te slaan.