Ja dat lees je goed. Het splinternieuwe bedrijf met de naam Roland Gumpert (est. 2017) kwam laatst met de aankondiging van hun nieuwe auto genaamd ‘Nathalie‘. Wat een lief koosnaampje voor een supercar. Maar qua prestaties is het zeker geen cutie. Dankzij meth beschikt deze auto over een vermogen van 800 pk, maar dat is nog lang niet alles. Lees hieronder meer over de brandstof van de toekomst.

brandstof van de toekomst Gewoonvoorhem

Nieuwste auto van de legendarische Roland Gumpert

Misschien dat je al een gevoel van déjà vu had bij het lezen van de bedrijfsnaam. De achternaam is namelijk hetzelfde als het nu failliete bedrijf Gumpert. Drie keer raden wie de oprichter daarvan was? Juist ja: Roland Gumpert.

De legende komt weer met een nieuwe auto op de proppen. En wat voor een, de Nathalie belooft een revolutie in de auto-industrie teweeg te brengen. Ze willen ons de brandstof van de toekomst brengen. We kunnen niets anders dan die woorden geloven, aangezien de naam Gumpert verbonden is aan een hoop andere bizarre auto’s. Wat dacht je van de Gumpert Apollo? Die auto veroverde in 2008 het record op het circuit van Top Gear. We weten dus dat de beste man snelle auto’s kan maken.

brandstof van de toekomst Gewoonvoorhem

Nathalie gaat hard op meth: de brandstof van de toekomst

Deze auto leek even de perfecte bedrijfsauto voor Walter White uit Breaking Bad te zijn. Maar een auto die op crystal meth rijdt zou natuurlijk te gek voor woorden zijn. We hebben het hier over een afkorting van methanol, dat is een vorm van alcohol. Maar deze auto gaat er niet minder hard op hoor. Alcohol kan de lengte van een mensenleven flink verkorten, maar het kan de lengte van je reis flink vergroten. Tot de oneindigheid, als we Roland Gumpert mogen geloven. Hoe dan in hemelsnaam?

brandstof van de toekomst Gewoonvoorhem

Nou, je actieradius is zo goed als eindeloos omdat de auto zijn energie opwerkt door methanol te mixen met de buitenlucht. Als je die stofjes mixt krijg je het stofje genaamd waterstof a.k.a hydrogen. De energie die de ‘brandstof van de toekomst’ opwekt gaat naar de 4(!) elektromotoren die de auto heeft. Hierdoor beschikt de auto over maar liefst 800 pk. Goed voor een 0-100 tijd van ongeveer 2.5 sec. en een top van 300 km/u. Dat is nogal wat voor een elektrische auto, niet?