In een Formule 1-auto rijden is meer dan alleen het gaspedaal indrukken. Je wordt mentaal en fysiek tot het uiterste gepusht om de snelste tijden neer te zetten. Je hebt met ongelooflijke snelheden te maken en als je een kleine fout maakt kan er al veel misgaan. Daarom moet ook Max regelmatig in de gym staan om aan zijn lichaam te werken. Dit is de personal trainer van Max Verstappen.

De personal trainer van Max Verstappen

Bij bepaalde beroepen kom je voor enorme G-krachten te staan die je lichaam maar moet weten te trotseren. Astronauten bijvoorbeeld krijgen bij het opstijgen enorme druk op hun lichaam, net als straaljagerpiloten tijdens hun vlucht. Hier is training belangrijk voor, anders kan je lichaam bezwijken onder de druk. Coureurs van de wagens in de Formule 1 krijgen te maken met krachten tot 6G. Dit staat gelijk aan een druk van 35 tot 42 kilo, die vooral je nek gaat voelen. Daarom hebben coureurs altijd zo’n sterke nek. De personal trainer van Max Verstappen heeft daar dan ook extra veel op gehamerd.

De personal trainer van Max Verstappen

Om zo in vorm te worden voor de beste en snelste races met hoge druk, traint Max Verstappen hard. Hiervoor krijgt hij hulp van zijn personal trainer Bradley Scanes. Deze Britse coach heeft eerder al gewerkt bij de voetbalclub Southend United. Ook heeft hij al gewerkt voor de Britse turnploeg in aanloop naar de Olympische Spelen. Met die ervaring is hij dus naar Red Bull gegaan om de personal trainer van Max Verstappen te worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bradley Scanes (@physiobrad)

De personal trainer van Max Verstappen laat hem verschillende workouts doen om race-klaar te worden. Zo voert hij verschillende oefeningen uit voor zijn nek, maar hij doet ook veel aan benen trainen. Onderdelen hiervan zijn de banded squat en de banded deadlift. Dat zijn dus ‘gewone’ squats en deadlifts, maar dan met behulp van een weerstandband. Het gebruik van weerstandbanden is voor Max Verstappen sowieso handig, omdat hij zoveel onderweg is dat je niet altijd een sportschool hebt. Zo kun je alsnog overal trainen met weinig materiaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)