Brabus, de vaste tuner van Mercedes, gaat de laatste tijd een beetje vreemd. Waar ze zich eerder vooral met Mercedes bezig hielden, hebben ze nu ook een Rolls-Royce en een Porsche aangepakt. Maar naast deze brute bakken komt Brabus nu met iets heel opmerkelijks, een 900 pk krachtige boot.

Brabus Shadow 900 Black Ops Signature Edition

Flinke naam voor een flinke boot, met een lengte van bijna 12 meter en een breedte van 3,4 meter is de nieuwste boot van Brabus niet klein te noemen. Je kan er ongeveer met tien man op, dus je kan best wat vrienden meenemen. Voor zo’n grote boot heb je ook een grote motor nodig, maar dat kan je prima overlaten aan Brabus. Twee 4,6 liter V8- motoren zitten er in, ieder leveren ze 450 pk. De Brabus Shadow 900 heeft dus, de naam verklapt het al, een gecombineerd vermogen van 900 pk. Hierdoor heeft de Brabus boot een topsnelheid van 102 km/u, oftewel 55 knopen.

brabus boot ii

Niet vlot genoeg?

Naast de ‘normale’ Brabus Shadow 900 Black Ops Signature Edition, heb je ook de Brabus Shadow 900 Spyder Black Ops Signature Edition en de Brabus Shadow 900 Sun-Top Black Ops Signature Edition. De Spyder heeft een volledig open dak en de Sun-Top heeft een elektrisch schuifdak. Deze twee zijn nóg sneller dan de ‘normale’ versie, ze tikken namelijk de 110 km/u (60 knopen) aan.

brabus boot

Uitrusten in de Brabus

Nadat je met meer dan 100 km/u gevaren hebt, is het ook wel fijn om even rustig aan te doen. Dat kan ook goed op de nieuwste boot van Brabus! Net zoals de vele pk’s zijn we van Brabus qua interieur ook veel gewend, je kunt heerlijk vertoeven in de luxe cabine. Je hebt de keuze om te relaxen op de diamond-stitched stoelen of in het comfortabele queen-size bed wat zich aan de voorkant van de cabine bevindt. Tijdens het varen is er op het dashboard van de boot een super breed touchscreen te vinden, waar alle nodige informatie opstaat zoals snelheid en gps.

brabus boot

De prijs van de nieuwste boot van Brabus

Na al deze informatie ben je waarschijnlijk overtuigd dat dit een top boot is, maar wat kost ‘ie eigenlijk? Een concreet prijskaartje is nog niet te vinden, maar je mag minimaal een half miljoen euro neer tikken voor deze brute boot. Voorgaande Brabus boten, zoals deze Brabus speedboot, van hetzelfde kaliber hadden namelijk wel ongeveer zo’n prijs en ga er maar niet van uit dat ze goedkoper zijn geworden.