Een beetje vakantie is pas compleet als je er jaren later nog over na kunt praten. Mocht zo’n ervaring op je bucketlist staan, dan kan het zinvol zijn om even te checken wat Brabus deze keer heeft gepresteerd. In tegenstelling tot wat je gewend bent hebben ze deze keer hun aandacht verlegd naar het water. De Brabus Shadow 900 rijdt niet, maar gaat wel lekker hard over het water.

Brabus Shadow 900

Brabus Marine is de divisie van Brabus welke zich toe heeft gelegd op het produceren van indrukwekkende boten. Het bedrijf heeft in de loop van de jaren al zeer indrukwekkende boten voortgebracht, maar de Brabus Shadow 900, is iets van een geheel andere orde. Het Duitse vaartuig is met een lengte van 38,7 inch (11,73 m) de ultieme luxe boot waar je eigenlijk alleen maar van kunt dromen. Inmiddels is het schip met een felbegeerde Red Dot Design Award 2020 bekroond. Het opvallende en agressieve ontwerp wordt aangevuld met een unieke camouflage kleurstelling en heeft accenten van koolstofvezel, inclusief de rugleuningen. Overigens geldt dat ook voor de behuizing van de LED-lichtbalk op het dak en in de cockpit. Gullwing-achtige deuren slaan open en bieden toegang tot de belachelijk luxe uitgevoerde cabine van de Shadow 900.

brabus

Ultieme luxe op de Brabus Shadow

Het interieur is perfect afgewerkt met grijs en zwart leer en is voorzien van rode accenten en stiksels. Mocht je nu denken dat zo’n bootje een leuke aanvulling op je collectie is, dan doemt er al gelijk een belangrijk dilemma op. De Shadow 900 is namelijk leverbaar in twee uitvoeringen: een Spyder (open-top) of Sun-Top (gedeeltelijk overdekt). Mocht die keuze niet zo heel moeilijk zijn en je toch iets extra’s willen, dan het je de keuze uit verschillende upgrades. Zo kun je kiezen voor extra carbon delen, een grill compleet met een wet bar, en infotainment-systeem en een 4K flatscreen. Zolang je betaalt is je budget de enige beperking.

brabus

Twee maal 450 pk motoren op de boot

Ook al ontbreken de feitelijke prijzen, echt goedkoop zal de varende Duitser niet zijn. Logisch, want in het ruim vinden we namelijk een tweetal 450-pk 450R Verado XL 4.6L V8-motoren. Die zijn goed voor een topsnelheid van 60 knopen, oftewel dik 110 km/u. Heb je genoeg liggende gelden dan kan een bezoek aan de Brabus Marine website je zonder twijfel verder helpen.

BRABUS-Marine-Shadow-900-4 BRABUS-Marine-Shadow-900-5 BRABUS-Marine-Shadow-900-3