Cars & Bikes

Deze getunede motor is de nieuwste creatie van Brabus

Brabus 1300 R Edition 23

Waar Brabus normaal gesproken auto's onder handen neemt, heeft het tunebedrijf nu ook een motor aangepakt. Zie hier de nieuwste creatie van het bedrijf: een Brabus 1300 R Edition 23.

Allesbehalve bescheiden

Brabus, een bekende tuner van Mercedessen, heeft opnieuw een indrukwekkende tweewieler gebouwd in samenwerking met KTM. De Brabus 1300 R Edition 23 is de nieuwste creatie van het Duitse bedrijf en is voorzien van een 1.3 liter motor, wat naar Brabus-maatstaven bescheiden is. Maar laat je niet misleiden door het formaat van de motor, want deze tweewieler is allesbehalve bescheiden.

Brabus 1300 R Edition 23

Deze nieuwe motor is de tweede samenwerking tussen Brabus en KTM. De basis van de motorfiets is de KTM 1290 Super Duke Evo, maar Brabus heeft de motorfiets voorzien van tal van koolstofvezel-onderdelen, waaronder koplampen en luchtinlaten. Het zadel is opnieuw bekleed door Brabus en is verwarmd voor extra comfort. Dit is natuurlijk wat je wil hebben. Nooit hoeven klagen over de kou.

View post on Instagram
 

Mooie velgen

Een ander opvallend kenmerk is de nieuwe Brabus Monoblock Z-velgen. Deze gesmede velgen zijn speciaal ontworpen voor motorfietsen en hebben een vergelijkbaar design als de velgen van Brabus-automobielen. De velgen zijn afgewerkt in Platinum Black en zijn een echte blikvanger. De velgen zorgen voor extra uitstraling van deze mooie tweewieler.

Twee kleuren

De tweewieler is verkrijgbaar in twee kleuren: Superblack en Stealth Grey. Brabus zal in totaal 290 exemplaren bouwen, verdeeld over beide kleuren. De prijs voor deze indrukwekkende tweewieler bedraagt maar liefst 42.500 euro, waarvan 2.500 euro als aanbetaling. Het was mogelijk om de Brabus 1300 R Edition 23 te pre-orderen, maar inmiddels zijn alle exemplaren al vergeven.

View post on Instagram
 

Beeld: Brabus.