Cars & Bikes

De nieuwe 180 pk sterke KTM 1290 Super Duke RR

KTM 1290 Super Duke RR

Sommige motoren laten ons hart sneller kloppen en deze nieuwe KTM 1290 Super Duke RR is daar een van. Natuurlijk is dit een aangepaste versie van de standaard uitvoering, maar hij gaat er (in onze ogen) wel een stukje op vooruit.

De KTM 1290 Super Duke RR

Voor dit jaar komt er een speciale RR-uitvoering van de Super Duke. Er verandert niks aan de motor, maar toch is hij behoorlijk anders, want ze hebben het gewicht weten te verminderen met 9 kilo. Spijtig genoeg worden er maar 500 van gemaakt, dus mocht je deze special-edition op de kop willen tikken moet je er snel bij zijn. Hij blijft bij 180 pk, maar weegt nog maar 180 kilogram. 1 pk per kilo is geen verkeerde regeling.

View post on Instagram
 

Maar wat maakt de KTM 1290 Super Duke RR nou anders dan zijn standaard uitvoering? Het is de krachtigste V-Twin-motor die ze tot nu toe op een naked-motor hebben toegepast. Ook hebben ze een lichtere batterij erin gezet, is er heel erg veel carbon fiber aanwezig en ben je zelfs voorzien van gesmede velgen voor nog minder gewicht. Natuurlijk is het een moderne motor die voorzien is van alle luxe en verschillende opties, dus aan rij-modi is geen gebrek.

Technologisch hoogstandje

De motor is voorzien van een 1-persoonszadel, dus je zal helaas alleen moeten touren, maar dit kan je wel op een super toffe manier doen. De KTM 1290 Super Duke RR is namelijk rijk uitgerust, zo heb je een digitaal display, verschillende modi om in te rijden zodat hij zowel op het circuit als op de weg thuis is en zelfs de instelopties voor wheelspin en launchcontrol. Kortom is dit dus een fantastisch rijk uitgeruste motor waarmee je alle kanten op kan (maar off-road zouden we toch afraden, daar heeft KTM weer andere motoren voor).