Ebanie Bridges is professioneel bokser. Nu kennen we inmiddels genoeg vrouwelijke topvechters, maar in het geval van Ebanie, of beter gezegd ‘Blonde Bomber’ hebben we het – op z’n zachtst gezegd – over een redelijk opvallende verschijning.

Vrouwelijke bokser Ebanie Bridges

We schreven eerder al over deze 5 knappe vrouwelijke MMA-vechters tegen wie je het niet graag zou opnemen, maar vandaag focussen we op Ebanie. Ze is 35 jaar oud en komt uit Australië. Op haar vijfde begon ze met karate en vechtsporten heeft ze nooit meer los kunnen laten. Ze is een tijdje professioneel bodybuilder geweest, maar dat heeft ze toch ingeruild om vrouwelijke bokser te worden. Boksen is iets waar de blondine zich al geruime tijd mee bezig houdt. Eerst door middel van amateurwedstrijden. Hier heeft ze er 26 van gewonnen en maar 4 verloren. Dat is behoorlijk indrukwekkend voor iemand die in het dagelijks leven – kleine plottwist – eigenlijk wiskundeles geeft.

Professionele carrière

Een goede carrière opbouwen in boksen is al lastig, al helemaal als vrouwelijke vechter, want dat genre is vele malen kleiner. Toch staat ze sinds 2019 al in de ring en dat is iets waar wij absoluut geen bezwaar tegen hebben. Naast dat ze namelijk verrassend goed kan vechten, ziet ze er ook nog redelijk opvallend uit. Laten we het zo zeggen: het is te zien dat ze ooit bodybuildingwedstrijden heeft gedaan. Waar de meeste afgetrainde sportvrouwen een flinke boezem eerder in de weg vinden zitten lijkt Blond Bomber vooral trots op haar riante voorgevel. Maar we komen natuurlijk voor het boksen. Dat is namelijk iets wat ze fenomenaal doet. Haar carrière als vrouwelijke bokser begon in 2019. In die tijd heeft ze inmiddels acht gevechten gehad waarvan ze er zeven heeft gewonnen waarvan drie op knock-out.

Ze stond begin september voor het laatst in de ring, op 4 september vocht ze tegen Mailys Gangloff. Die heeft ze – zij het door een discutabel juryoordeel – op punten gewonnen. Hiermee lijkt de weg vrij voor een rematch tegen Shannon Courtenay, waar ze in april van verloor. Daardoor raakte ze haar titel als bantamgewicht kampioen kwijt, maar wij zijn er van overtuigd dat deze vrouwelijke bokser haar titel wel weer terug zal verdienen. Wij kunnen niet wachten om haar weer in de ring te zien.