Geef de jongens van Barbara Custum Motorcycles een iconische BMW R80 en ze leven zich helemaal uit. Het resultaat is niets minder dan magisch te noemen: Batman zou er smoorverliefd op kunnen worden. Dat is in een notendop het verhaal achter de BMW R80 Black Mamba. Met andere woorden: zwart was nog nooit zo opwindend mooi.

Iconische BMW R80 wordt een echt beest

Op zich is het nog niet eens zo bijzonder: de iconische BMW R80 is een dankbaar basisontwerp voor motorliefhebbers die hun creatieve ingevingen de vrije loop willen laten. Daar is niets mis mee, maar het wordt pas bijzonder als zo’n stukje maatwerk ook een duidelijke wow-factor in zich heeft. Dat is exact wat de jongens van Barbara Custum Motorcycles hebben gedaan.

f

In veel gevallen is het customizen van een BMW R80 niets bijzonders. De standaard uitvoering is al bijzonder mooi, dus die paar extraatjes maken de motor alleen maar mooier. Toch kan het nog altijd iets beter. Het in Parijs gevestigde Barbara Cutom Motorcycles heeft er in ieder geval voor gezorgd dat hun versie van de BMW R80 weer volop in de belangstelling staat.

Complete transformatie

De jongens van Barbara hebben de lat hoog gelegd. In plaats van simpelweg wat leuke details toe te voegen hebben ze ervoor gekozen om enkele beeldbepalende elementen te behouden. Kortom, wat vervangen kon worden werd ook vervangen. Naast de boxermotor, behield ook de  kenmerkende carburateur zijn plekje. Opvallend aan deze versie is dat men heeft gekozen voor een bijzondere benadering van het hele design. Zo is het zitvlak, de tank en de koplamp zo verwerkt in het model, dat het één geheel is geworden.

BMW R80

Nieuwe elementen voor een compleet nieuwe look

Naast de zaken die zijn gewijzigd om de bike de unieke uitstraling te geven, is de BMW ook voorzien van nieuwe elementen. De voorzijde is verfraaid met opvallend stoere USD-vorken die in het frame zijn verwerkt. Ook de indrukwekkende look extra te accentueren, hebben de heren gekozen voor een R-nine-T swingarm. Vooral deze laatste twee toevoegingen geven de BMW een gevaarlijk uitziende look. Mocht dit dus helemaal jouw bike zijn, check dan de Facebook pagina van Barbara Custom Motorcycles om meer te weten te komen over de BMW R80 Black Mamba.