Weet je nog? Die meteorietenregen ergens rond 3 en 4 januari? Mocht dit niet zo zijn, dan is het ook niet erg, want we hebben de beelden nog! Aanschouw namelijk deze BMW M850i ​​xDrive Coupe Night Sky:

We hebben het hier over een BMW 8-serie die dankzij een zeer verfijnde 4,4 liter V8 motor binnen 3,6 seconden naar de 100 schiet. Dit is niet heel anders dan de ‘normale’ M850i, maar dat maken de 523 PK met 750 Nm koppel er niet minder leuk om!

BMW M850i xDrive Coupe Night Sky

De uitvoering komt van de hand van de speciale binnenshuise tuningtak van BMW. Hoewel ‘ie mechanisch dus niet heel anders is dan zijn broeders, onderscheid de Night Sky zich wel met een aantal geweldige designelementen. Om te beginnen zijn de accenten in het interieur gemaakt van echte meteorieten, waaronder de middenconsole, start/stopknop, versnellingspook, het iDrive-klikwiel en de dorpels! Het exterieur is ook geïnspireerd op de buitenaardse rotsen, waar er alles aan gedaan is om het Widmanstätten-patroon te repliceren! Onder andere te herkennen in de de zijspiegels, luchtinlaten, frontsplitter en zelfs de remschijven.

BMW M850i xDrive Coupe Night Sky 1 BMW M850i xDrive Coupe Night Sky 2 BMW M850i xDrive Coupe Night Sky 3 BMW M850i xDrive Coupe Night Sky 4 BMW M850i xDrive Coupe Night Sky 5

Alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze de aluminium remklauwen lichter gemaakt door gebruik te maken van een 3D-printer, waardoor het gewicht zo’n 30% lichter kwam te liggen dan wanneer er gebruik zou worden gemaakt van traditionele methoden. Om het geheel af te ronden heeft de binnenste middenconsole een uniek LED-paneel die de sterrenbeelden uit onze nachtelijke hemel nabootst. Al met al liegen we dus niet, dat de BMW M850i xDrive Coupe Night Sky echt niet van deze wereld is!