We hebben er een lange tijd op moeten wachten, maar nu is dan eindelijk het hoge woord eruit en geeft het Duitse automerk informatie vrij over de auto. Ook krijgen we foto’s te zien van de auto. Nog niet in de uiteindelijke kleur, maar in een anti-spionage print. Maar dat mag de pret niet drukken.

Uiterlijk van BMW M8

Eerder konden we al genieten van het brute uiterlijk van de 8-serie Gran Coupé. Maar eigenlijk keek iedereen uit naar het nieuwe paradepaardje van BMW: de BMW M8. Nu zijn er eindelijk foto’s vrijgegeven die afkomstig zijn van het Duitse bedrijf. Ze hebben een interessante keuze gemaakt: de kleur van de auto is op sommige delen grijs en op andere delen een spionage-verf. We moeten dus nog wachten op foto’s waarop de auto in zijn volle glorie te zien zal zijn.

de BMW M8 de BMW M8

De nieuwe bolide beschikt over grote openingen, zodat de motor goed gekoeld kan worden en dat ziet er ook lekker agressief uit. Daarnaast heeft hij grote wielkasten en zijn er aan de achterkant maar liefst vier uitlaatpijpen te vinden. Van het interieur zien we enkel nog maar het schermpje dat voor de bestuurder zit. Je kunt zien dat je de BMW M8 in diverse rijdmodi kan zetten zoals de standen normal, sport en comfort. Er werd verder gezegd dat de stoerdere versie – de BMW M8 – ook een track versie krijgt.

de BMW M8

Cijfers BMW M8

Jammer genoeg krijgen we van BMW enkel wat verbruikscijfers te horen en daarnaast wat kleine details over de auto. De M8 Coupé en M8 Competition Coupé gebruiken gemiddeld 10,5 en 10,6 l/100 km. De M8 Cabrio en M8 Competition Cabrio hebben een verbruik van 10,6 en 10,8 l/100 km. Het is ook bekend dat je de auto in vierwielaandrijving kan zetten of in achterwielaandrijving: voor de echte driftfanaat. Keramische remmen zijn optioneel en het gehele remsysteem is 2 kilo lichter geworden.

de BMW M8

Over de motor kunnen we enkel speculeren, maar waarschijnlijk gaat het in essentie om eenzelfde als in de BMW M5 zit, maar dan opgevoerd. In dat geval gaat het om een 4.4 liter V8 met op zijn minst 600 paardenkracht. We zijn benieuwd met wat voor bizarre cijfers BMW nog meer mee gaat komen.