Normaal gesproken geef je degene die jarig is een cadeau. Bij BMW gaat het iets anders. Zij trakteren ons op gruwelijke cadeaus, vanwege het 50-jarig jubileum van BMW M, het bekendste sub-merk van de Duitse autofabrikant. Zo onthullen ze onder andere de gloednieuwe BMW M4 CSL.

BMW M is jarig en dat vieren wij!

Binnenkort blaast BMW M 50 kaarsjes uit en wie jarig is trakteert. Zo kun je ervoor kiezen om je nieuwe BMW M model of een BMW met M Sportpakket te voorzien met het historische BMW Motorsport logo. Daarnaast zijn er dit jaar maar liefst vijftig iconische en historisch belangrijke lakkleuren (opnieuw) leverbaar voor verschillende modellen. Maar er is nog beter nieuws. BMW onthulde een aantal gruwelijk vette modellen, waaronder een dikke motor en de nieuwe BMW M4 ‘Competition Sport Lightweight’.

De nieuwe BMW M4 CSL

De nieuwe auto van de fabrikant wordt omschreven als: sterker, sneller en lichter. Laatstgenoemde valt overigens best mee. Met 1.625 kg kun je niet echt spreken van een lichtgewicht auto. Maar toch is de auto een stuk lichter dan een M4 Competition, namelijk zo’n 100 kg. Een stuk sneller is de wagen inderdaad. Dat heeft de Duitse autofabrikant bewezen door een tijd van 7 minuten en 20,8 seconden neer te zetten op de Nürburgring. Met deze tijd is de M4 CSL de snelste productie-BMW ooit op de ring. Dat valt terug te lezen in de specificaties.

BMW M4 CSL 4

Specificaties van de BMW M4 CSL

Onder de motorkap van de M4 CSL ligt een twinturbo zes-in-lijn. Daarnaast heeft de BMW M4 CSL een powerupgrade gekregen ten opzichte van de M4 Competition. Laatstgenoemde heeft 510 pk en de CSL doet er een schepje bovenop met 550 pk. Het koppel 650 Nm. Met deze krachtbron scheurt de bolide in slechts 3,7 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur. Verder kan de CSL vanuit stilstand in 10,7 seconden naar een snelheid van 200 kilometer per uur te stampen. De topsnelheid bedraagt maar liefst 307 km/h. Helaas wordt deze wagen zeer exclusief.

BMW-M4-CSL-4

Oplage van de BMW M4 CSL

De M4 CSL is maar in drie tinten te bestellen. Standaard komt de CSL in ‘Frozen Brooklyn Grey’, oftewel matgrijs. Daarnaast kun je kiezen voor Alpine White of Sapphire Black. Niet alleen de kleuren zijn beperkt, ook de wagen zelf wordt exclusief. De auto wordt namelijk in gelimiteerde oplage gebouwd. Er gaan slechts 1000 stuk van de BMW M CSL over de toonbank. Mocht je dus interesse hebben, moet je er snel bij zijn.