Je loopt de garage in om als de wiedeweerga naar je werk te gaan. Gelukkig dat je een blitse BMW hebt staan, dan kom je sowieso wel op tijd. Je verlaat de garage en gaat als de bliksem naar het kantoor in je ‘full electric’ BMW, binnen no time zit je al op een adrenalineverhogende 19 kilometer per uur. Huh, iets klopt er niet. O jawel, het gaat om de nieuwe BMW E-scooter, dan zit je inderdaad op een max-snelheid van 19 km/u, zonder dat het saai aanvoelt.

BMW E-scooter

Met deze step hoef je niet je beste beentje voort te zetten zoals bij gewone steppen het geval is. Dat doet de elektromotor van de BMW E-scooter wel voor je. Via het achterwiel levert hij een vermogen van 150 watt, de energie hiervoor wordt geleverd door een lithium-ion batterij die verwerkt zit in het frame. Dat is nog eens vernuftig.

 

BMW e scooter

De BMW E-scooter is ontwikkeld samen met het bedrijf genaamd Micro Mobility. Door de samenwerking met dit bedrijf kan de elektrische step bijzondere prestaties leveren. Zo is hij opvouwbaar tot een pakketje dat slechts 9 kilo weegt. Zo kun je hem makkelijk meenemen. Al zul je niet vaak meemaken dat je hem in moet klappen omdat de batterij op is. Hij kan namelijk 12 kilometer ver komen op een volle lading, dat is genoeg voor de meeste reizen in een stad. Om die afstand af te leggen moet hij eerst 2 uur in de lader zitten, dit is even lang als de meeste mobieltjes.

BMW e scooter

De BMW E-scooter is buiten al zijn stoere prestaties best een veilig ding. Zo heeft hij niet alleen een rem voorop, maar ook eentje achterop. Zo kun je stabieler remmen dan met de meeste steppen het geval is. Je krijgt er ook een paar mooie voor- en achterlichten bij. Kopen? Dat kan vanaf september van dit jaar.