Entertainment

Deze absurde B-film van Nicolas Cage is zo slecht, dat ‘ie goed is

nicolas cage willy's wonderland

Eén van de ronduit bizarste films die je maar kan zien. Acteur Nicolas Cage neemt je mee in een pretpaleis voor kinderen waar kermispoppen tot leven komen. Vandaag vertellen wij je alles over Willy's Wonderland.

Hier gaat Willy’s Wonderland over

Een naamloze man (gespeeld door Nicolas Cage), rijdt een klein Amerikaans dorpje binnen. Daar krijgt hij een lekke band. Een plaatselijke monteur heeft slecht nieuws voor hem, het vervangen van de band kost duizend dollar en met creditcard kun je niet betalen. Een lokale ondernemer wil het wel voor hem bekostigen, als hij een nacht gaat schoonmaken in een pretpaleis voor kinderen genaamd ‘Willy’s Wonderland’. Binnen staan alleen maar creepy levensgrote kermispoppen die in de late uurtjes tot leven komen. En ze lusten graag mensenvlees…

Nicolas Cage zegt geen woord

Acteur Nicolas Cage was zo onder de indruk van het script van de film, dat hij Willy’s Wonderland zelf besloot te produceren. De acteur was misschien wel dusdanig onder de indruk, dat hij zichzelf besloot geen tekst te geven. Nicolas Cage speelt namelijk een personage dat geen woord zegt. De regisseur van Willy’s Wonderland, Kevin Lewis, beschrijft de film als een mix tussen de westernklassieker ‘Pale Rider‘ uit 1985 en de culthit ‘Killer Clowns from Outer Space‘ uit 1988.

Zo slecht dat het goed is

Het is best leuk natuurlijk om Nicolas Cage te zien vechten tegen levende kermispoppen. Tussen het vechten door doet het personage nog waar voor hij gekomen is. Juist ja, boenen! De film voelt aan alsof het allemaal maar een beetje voor de lol is gemaakt. “Het jammere aan de film is dat hij na een tijdje best wel begint te vervelen, en de grap is op den duur wel uitgewerkt”, luidt één van de recensies. De film scoort op IMDb dan ook een magere 5.5 op IMDb.

Al is het een heel slechte horrorfilm, door de bizarre scenes die erin zitten is de film zeker weten wel het kijken waard. Benieuwd? Bekijk hier alvast de trailer:

Watch on YouTube