Nog op zoek naar een opvallende auto? Zoek niet verder. Wij hebben een ronduit bizarre Mazda MX-5 gevonden die nu voor een spotprijs te koop staat op Facebook. Hiermee krijg je de nekken wel gedraaid!

Bijzondere Mazda MX-5 te koop

Je ziet soms van die auto’s waarbij je denkt: Wat moet je ermee? Dit is precies zo’n auto. Het gaat hier om een Mazda MX-5. Normaliter is dit een keurige auto waarmee je zonder schaamte de weg op kunt. De huidige eigenaar van deze variant heeft echter het een en ander laten doen aan de ooit zo normale wagen. Maar goed, dat had je waarschijnlijk in één oogopslag al gezien.

Mazda MX-5

Volledig off-road

Het eerste dat opvalt, is de suspensie. De Mazda MX-5 is behoorlijk wat opgekrikt. Ook zijn de voor- en achterbumper verdwenen. In plaats daarvan zijn er crashbars gemonteerd. Je zou namelijk maar als een gek uit de bocht vliegen, dan zit je in ieder geval veilig. De wielkasten zijn ieder wat verbreed om plaats te maken voor de extra grote banden. Vierwielaandrijving heeft de opgepimpte wagen dan weer niet. Het blijft bij achterwielaandrijving en zo’n 116 pk. Zonde.

Een klein probleempje

De ooit zo klassevolle Mazda MX-5 is nu volledig omgebouwd tot opvallende off-road truck. Eigenlijk alles wat de normale MX-5 niet is. Je kunt er overigens nog steeds een cabrio van maken. Het enige wat je hoeft te doen is het hardtop dak inclusief dakkoffer eraf te halen. Er zit wel een addertje onder het gras: de auto heeft momenteel geen APK. De remmen moeten gedaan worden en volgens de verkoper is het slim om even de offroad-wielen te vervangen door normale exemplaren. Vooral als je alleen op de saaie, Nederlandse weg rijdt.

Mazda MX-5

Een spotprijs voor de bizarre wagen

Aan de prijs ligt het in ieder geval niet. Deze bijzondere Mazda MX-5 staat nu te koop voor een kleine 3.000 euro. Dat lijkt natuurlijk niets, maar let wel dat je de auto helemaal moet laten checken. En al helemaal omdat-ie gemodificeerd is. Lijkt je het wel wat? Check dan de advertentie op Facebook.

Bron: TopGear.