De experts van het televisieprogramma Antiques Roadshow zijn heel wat gewend. Ze komen de bijzonderste mensen en de bizarste spullen tegen. Deze week ging de Antiques Roadshow om een andere reden viral. Niet omdat er een bijzondere ontdekking was gedaan. Nee, het ging om een fragment waarin een expert van de show per ongeluk een smerig goedje drinkt.

Port met een raar smaakje

De expert in kwestie, Andy McConell, kreeg een flesje overhandigd van een gast in de Antiques Roadshow. Andy schonk een klein beetje van de inhoud van het flesje in een glas en proefde de substantie. Vervolgens zei Andy het volgende: ‘Ik denk dat het een port is… port of rode wijn… of de fles zit gewoon vol met oude roestige nagels en het is gewoon roest’. Hij kreeg de lachers op zijn hand. Niet-wetende dat het helemaal geen port of wijn was.

Flesje port

Urine, alcohol en mensenhaar

Drie jaar later, in december 2019, kwam er een vervolg aflevering van de Antiques Roadshow op televisie. In de desbetreffende aflevering onthult de host, Fiona Bruce, het volgende over de ‘fles port’: ‘In de fles zitten koperen pinnen uit de jaren 1840, urine, een beetje alcohol en mensenhaar’.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/DvMdyUE3Oxc" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

‘Het is een heksenfles’

In de aflevering van de Antiques Roadshow is een niet al te geschokte Andy te zien. Hij noemt de substantie een ‘mysterieus klein schepsel: een ‘ostracode’. “Dus… dit was geen rode wijn of port, het is gewoon een heksenfles”, reageert Andy. Vervolgens vraagt de presentatrice aan Andy of hij blij was dat hij het geprobeerd had, waarop Andy antwoord: “Heerlijk, super goed nieuws, het was een té grote kans om te missen!”

Hilarische beelden van Antiques Roadshow

Bekijk hieronder het fragment uit uit de Antiques Roadshow van zowel 2016 waar Andy het drankje drinkt én de daadwerkelijke onthulling uit 2019. Wij hopen in ieder geval dat Andy de volgende keer een beetje research doet, voordat hij zomaar iets in zijn mond stopt.