Bitcoins zijn een hype. Overal in het nieuws wordt er bekend gemaakt dat de valuta blijft groeien. Wanneer jij een aantal jaren geleden had geïnvesteerd in dit betaalmiddel was je nu multimiljonair. Het is een van de meest veilige valuta’s ter wereld. De Bitcoin begon op 18 juli 2010 op de Coindesk Price Index met een waarde van 0,09 dollar. Als je toen voor €50,- bitcoins had gekocht, had je nu ongeveer een miljoen gehad. Had je €10.000 geïnvesteerd dan had het je maar liefst € 200 miljoen opgeleverd.

Wat is een bitcoin precies?

De bitcoin is een nieuwe vorm van geld. Het is digitaal geld, wat je gemakkelijk kunt gebruiken. Eigenlijk is het hetzelfde wat je online met jouw euro’s of dollars doet. Je kan ze versturen van persoon naar persoon via het internet zonder tussenkomst van een bank of andere instantie. Het is geld in de cloud waar je altijd en overal bij kan en waarbij de betalingen snel en veilig zijn. In Nederland kan je met bitcoins betalen bij onder andere Thuisbezorgd en Expedia.

Bitcoins

Op maandag 22 mei bestond het betaalmiddel 7 jaar. Die dag wordt gemarkeerd als Bitcoin Pizza Dag, want programmeur Laszlo Hanyecz betaalde toen twee pizza’s voor 10.000 bitcoins. Dit was de eerste transactie ooit met cryptogeld.

Foto: iStock