Het kan je vast niet zijn ontgaan; de Netflix-film Bird Box met Sandra Bullock heeft de wereld in vuur en vlam gezet; in teken van de inmiddels virale Challenge lopen Papa’s met kinderen tegen muren, vertonen automobilisten zich geblinddoekt op de snelweg en doen mensen boodschappen met een theedoek om de ogen! What a time to be alive zou je denken, en dat klopt! Want er is ook iets bedacht wat wel leuk is voor iedereen: Bird Box-ing!

Dit had een heel nieuw fenomeen kunnen zijn, ware het niet dat ze bijvoorbeeld in Thailand al decennialang doen aan blindfolded boxing, voor vermaak en oefening! Lees hier meer over op thaifestivalblogs.com of denk aan Jean Claude van Damme in Streetfighter.

Bird Box-ing

Naast de WWE-optie kunnen jij en je maten voor een gezond portie leedvermaak dus bokshandschoenen omdoen, jezelf blinddoeken en de ring instappen met een willekeurig aantal vechters. Dit kan natuurlijk in de vorm van ‘1 vs. 1’, of de inmiddels welbekende ‘Battle Royale’, waarbij minstens 4 personen voor sensatie zorgen.

En oh ja, om het allemaal wel een beetje netjes te laten verlopen is er natuurlijk wel een scheidsrechter nodig! Die in het volgende film onschadelijk blijkt te zijn, not: