De tijd dat we zonder zorgen last-minute een bioscoop konden bezoeken, ligt helaas alweer een tijd achter ons. Door mensen van tevoren te laten reserveren en maar een beperkt aantal mensen toe te laten, zorgen de bioscopen er echter voor dat er weer films kunnen worden gekeken. Dit zijn 5 bioscoopfilms die we (opnieuw) kunnen kijken deze maand.

The Gentlemen

Matthew McConaughey speelt Mickey Pearson. Mickey is een doorgewinterde crimineel met een groot drugsimperium als resultaat van een lange carrière. Wanneer men er achter komt dat Mickey met pensioen wil gaan, staan er al snel een aantal geïnteresseerden op de stoep om het stokje over te nemen. Dat gaat in deze bioscoop film gepaard met chantage, moord en ontvoeringen. Ook andere grote namen zoals Colin Farrell en Hugh Grant zijn te zien.

I See You

Soms zijn spannende horrorthrillers de leukste films om te kijken in de bioscoop. Juist in zo’n grote, donkere zaal komt de grimmige sfeer extra goed op je af. In deze film doet rechercheur Greg Harper onderzoek naar een verdwenen jongen. Ondertussen krijgt zijn vrouw steeds meer het gevoel dat er iets of iemand in hun huis is. Of haar beklemmende onderbuikgevoel blijkt te kloppen, kun je zelf beoordelen vanuit je bioscoopstoel.

1917

Deze oorlogsfilm is niet de enige oorlogsfilm die wij met een gerust hart op een lijst met beste oorlogsfilms zetten. Ook films als Midway en Saving Private Ryan horen daar wat ons betreft tussen. In het geval van 1917 staat niet de Tweede, maar de Eerste Wereldoorlog centraal. Twee jonge soldaten worden op een belangrijke missie gestuurd. De regisseur van de film regisseerde eerder James Bond films als Spectre en Skyfall, en weet dus hoe je spanning moet opbouwen.

Harry Potter and the Deadly Hallows

Veel films, zoals de nieuwste James Bond-film No Time To Die, zijn tot later in het jaar uitgesteld. Dit komt natuurlijk door de corona-maatregelen. Het is duidelijk dat bioscopen opeens met minder nieuwe films zitten. Daarom worden er ook een aantal klassiekers uit de kast gehaald. Het laatste deel in de Harry Potter-serie is hier één van. We volgen Harry, Hermelien, Ron en de rest van de tovenaarswereld in de ontknoping van een jarenlange strijd met Voldemort.

Inception

Ook Inception is weer te zien in de bioscoop. Deze geniale film draait over een groep criminelen die met behulp van dromen een idee willen implanteren in het hoofd van een zakenman. Het klinkt ingewikkeld, en dat is de film ook. Nog steeds discussiëren fans over het einde van de film. Reden om hem nog een keer te bekijken op het witte doek.