Cars & Bikes

Deze bijzondere Lamborghini kost je slechts € 22.500

bijzondere Lamborghini kost je slechts € 22.500

Heb jij altijd al gedroomd van een Lamborghini, maar kost het je te veel geld? Dan hebben wij er een gevonden die misschien wel in jouw budget valt. De Lamborghini waar we het over hebben staat namelijk voor maar 22.500 euro te koop. Is slechts niks voor een zo'n duur merk, toch?

Lamborghini te koop voor slechts € 22.500

Ooit gehoord dat er een Lamborghini te koop stond voor maar 22.500 euro? Dan is dit de ultieme kans voor jou om aan te schaffen, want voor zo goedkoop ga je er nooit meer een tegen kopen. Als je tenminste op zoek bent naar een tractor. Bij Auto Motor Classic staat namelijk momenteel een stukje iconische geschiedenis te koop voor slechts 22.500 euro. Nee, helaas is het geen sportauto die we kennen en waarvan we houden, maar iets veel unieker: een volledig gerestaureerde Lamborghini 1R tractor uit 1963.

De allereerste tractor van Lamborghini

Voor wie niet bekend is met de agrarische roots van dit luxemerk: voordat Ferruccio Lamborghini zich op auto’s stortte, was hij bezig met het bouwen van tractors, en de 1R was dus zijn allereerste creatie op dit gebied.

Dit bijzondere model is met zorg teruggebracht naar zijn originele glorie, gebruikmakend van authentieke materialen en behoud van de oorspronkelijke kleurstelling. Het heeft misschien niet de snelheid of het brullende geluid waar de auto’s bekend om staan, maar deze tractor ademt geschiedenis en vakmanschap uit elke porie.

Uniek stukje geschiedenis, ideaal collector’s item

Interessant genoeg lijkt de verkoper niet enorm gedreven om deze prachtige machine te verkopen, hij staat namelijk ook prachtig in hun showroom. Dit geeft wel aan hoe speciaal deze tractor werkelijk is, meer dan gewoon een stukje boerenapparatuur, het is een kunstwerk op zichzelf. Vergis je echter niet, hoewel 22.500 euro misschien klinkt als een koopje vergeleken met moderne Lamborghini’s (waarvan onderdelen zoals die van een Gallardo’s koppeling al snel in de duizenden euro’s lopen), draagt deze tractor nog steeds dat prestigieuze embleem en alles wat daarbij hoort. Dat maakt het ook een ultiem collector’s item.

Voor verzamelaars of liefhebbers die echt iets unieks aan hun collectie willen toevoegen: dit zou wel eens dé kans kunnen zijn. Niet alleen krijg je zo’n zeldzaam stukje geschiedenis in handen; je investeert ook in iets dat letterlijk nergens anders ter wereld te vinden is – althans niet in zo’n prachtige staat en tegen zo’n ongelooflijke prijs. Bekijk hier de advertentie.