Horrorfans opgelet: de bijl uit de horrorklassieker ‘The Shining’ gaat onder de hamer. Het stuk moet een fortuin gaan opleveren. Op dit moment staat het hoogste bod op een flinke 90 duizend dollar.

‘The Shining’ is één van de beste horrorfilms aller tijden

Heb je het over goede horrorfilms, dan komt ‘The Shining’ ongetwijfeld naar voren. De film uit 1980 behoort tot vandaag de dag nog bij de beste horrorfilms ooit. We kennen allemaal wel die ene scène waarin het personage Jack Torrance (Jack Nicholson) zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) opjaagt. Nadat ze zichzelf opsluit in de badkamer, beukt Jack de deur in met de bijl in een poging om zijn vrouw te vermoorden. Ook gebruikt hij de bijl om het personage Dick Hallorann (Scatman Crothers) een kopje kleiner te maken. Deze specifieke bijl uit ‘The Shining’ kan binnenkort dus van jou zijn.

bijl uit The Shining

Bijl uit ‘The Shining’ kan van jou zijn voor een megabedrag

Heel veel is er niet met de bijl gedaan gedaan, naast dat het is gebruikt voor de opnames van ‘The Shining‘. De bloedvlekken op het handvat zijn dan ook niet echt, maar natuurlijk filmwerk. Veilinghuis Gotta Have Rock and Roll veilt de bijl nu voor een megabedrag. Volgens kenners moet het exemplaar tussen de 60 en 90 duizend euro opleveren. Op het moment van schrijven staat de teller op 90 duizend euro. Je moet er dus wel een flinke smak geld voor over hebben, maar dan heb je wel een uniek stuk uit één van de beste horrorfilms ooit.

Niet de enige bijl die voor een bizar bedrag wordt verkocht

Het is overigens niet het enige exemplaar van de welbekende bijl. Filmuitgever Warner Bros. liet voor de opnames van de film tientallen hard foam-kopieën produceren, waarvan er nog maar enkelen van over zijn. Onlangs werd er nog een exemplaar verkocht voor 58.000 dollar.