Ruim een jaar geleden kregen we het heerlijke nieuws dat een iconische klassieker een vervolg zou krijgen. We hebben het hier natuurlijk over de ijzersterke film van Stephen King: The Shining. Het vervolg zal onder de naam Doctor Sleep uitkomen en de trailer belooft heel wat moois te brengen. Wij kunnen niet wachten!

Doctor Sleep

Als je een Stephen King fan bent, dan komt de naam ‘Doctor Sleep’ je waarschijnlijk ontzettend bekend voor. Dat kan ook helemaal kloppen, want deze horrorfilm draagt namelijk dezelfde naam als het boek dat Stephen in 2013 heeft uitgebracht! Nu zijn er dan toch eindelijk de eerste beelden vrijgegeven en weten we dat Ewan McGregor en Rebecca Ferguson de hoofdrollen zullen vertolken in het vervolg dat 8 november in première gaat.

Je checkt de eerste officiële trailer hieronder:

Plot

Ewan McGregor zal in de huid van Danny Torrance kruipen. We maken een tijdsprong van 40 jaar na de vreselijke gebeurtenissen in het Overlook Hotel. Torrance is eigenlijk nog steeds getraumatiseerd door zijn verblijf, maar probeert toch de draad om een normaal leven te leiden op te pakken. Dit wordt echter snel verstoord, zodra er een jongedame genaamd Abra langskomt. Zij beschikt over een soortgelijk buitengewone gave en de rust die Dan net had gevonden verandert weer in een complete nachtmerrie.

Doctor Sleep

Toch weten Abra en Dan uiteindelijk hun krachten te bundelen om Rose the Hat en haar volgers – The True Knot – te stoppen. Zij doen er namelijk alles aan om zich met bovennatuurlijke krachten te voeden om zo onsterfelijk te worden. Dan kan nu niks anders meer dan zijn gave omarmen en te gebruiken, anders zou het wel eens over met de pret kunnen zijn en betekent dit het einde van Dan. Hoe dan ook zal hij het moeten opnemen tegen Rose, of ie dat nou leuk vindt of niet.