Ben je van plan om echt iets te bereiken in jouw favoriete sport, dan zit er maar een ding op. Je zal moeten trainen tot je er bij neer valt, genoegen moeten nemen met een beperkt menu en je sociale activiteiten op een laag pitje zetten. Kortom, alles zal moeten wijken voor dat ene doel. Powerlifter Big E is zo’n iemand. Wat hij dagelijks naar binnen werkt is op z’n minst ‘gigantisch’ te noemen.

Big E

Het klinkt gek, maar bij het powerliften is een forse omvang juist een voordeel. Ben je van nature vrij fragiel, vergeet het dan maar. De enige manier om dan toch een beetje mee te komen is het eten van calorierijke maaltijden. Ettore “Big E” Ewen kan er over meepraaten. Hij is tweevoudig Intercontinentaal kampioen, tweevoudig Raw Tag Team-kampioen en zesvoudig SmackDown Tag Team-kampioen. Mocht dat nog niet indrukwekkend genoeg zijn: hij heeft talloze andere records op zijn naam staan en is in de wereld van het powerliften dus geen kleine jongen.

Heel veel eten

Het aantal titels welke Ettore heeft veroverd zijn bijna ontelbaar.Daar heeft hij overigens wel het nodige voor moeten doen. Dan bedoelen we niet alleen de urenlange, loodzware trainingen, maar ook het op peil houden van zijn omvang. Mede schuldige daaraan was zijn trainer. Die liet hem – naast zijn reguliere maaltijden – nog een hele maxi pizza opeten, alleen om zijn omvang op peil te houden. Het gevolg laat zich raden. Op het hoogtepunt van zijn carrière woog hij meer dan 150 kilo. Dik en sterk gaan prima samen volgens zijn trainer. “Ik at zeven maaltijden per dag, zeker meer dan 5.000 calorieën per dag, zonder problemen.”

Zoveel is 5000 kcal

Bovenstaande is misschien moeilijk voor te stellen, maar we kunnen het wel even verduidelijken. Vijfduizend calorieën staat namelijk gelijk aan:

  • 9 Big Macs
  • 53 flesjes bier
  • 24 stuks 7-Eleven Steak & Cheese Taquito (Amerikaans hotdog deluxe)
  • 13 Wendy’s Frosty’s ijsjes

Om je beeld nog realistischer te maken: in onderstaande video zie je Big E stoeien met de gewichten. De opname vond plaats in de beroemde gymzaal van Jogn Cena nadat John Big E had beloofd dat de opname ook in de documentaire over Cena zou worden opgenomen.