Other

Helemaal zen bier drinken: Bieryoga combineert het beste van 2 werelden

bieryoga

Ja hoor: de Duitsers doen het weer. Net toen we dachten dat het niet gekker kon komen onze oosterburen met bieryoga. Een activiteit die bier met yoga combineert. Een - op het eerste gezicht - vreemde combinatie die toch heel goed werkt.

Bier

Bier is een oude drank. In Iran is er een 7.000 jaar oud aardwerk gevonden dat sporen van het gistproces bevat. Deze oude bieren bezaten weinig alcohol. Hoewel gezonder en even bevredigend wordt het pas echt leuk als tussen 3.000 en 2.000 voor Christus mout wordt toegevoegd aan de goudgele rakker. In de middeleeuwen wordt bier voornamelijk geserveerd in zogeheten tavernes. Hier komt het simpele volk samen om te drinken – wat in deze tijd goedkoop is omdat er nog geen accijns zijn. Vanaf 1.765 gaan we langzaam van ambachtelijk bier naar een geautomatiseerd proces. Tegenwoordig zijn niet alleen alle soorten speciaalbier in, maar maakt ook echt ambachtelijk bier een comeback.

Yoga

Het woord Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord ‘Yuj’ dat ‘verbinding’ betekend. Mensen proberen zogezegd verbinding te vinden tussen geest en lichaam. Voor de hedendaagse man is deze 5.000 jaar oude lichaamsbeweging meer een handige bijkomstigheid. Want als zijn vriendin zaterdag op de yoga-mat staat kan hij twee uur ongestoord gamen. Als je bier in de mix gooit  echter laten ook wij de controller misschien liggen.

Bier + yoga = Bieryoga

Noem ons simpel, maar als een activiteit bier bevat is de kans groter dat we deelnemen. Blijkbaar is dat dus ook de bestaansreden van bieryoga. De bier moet de minder sportieve onder ons motiveren om ook te bewegen. Sporten met bier is namelijk gezonder dan niet sporten. Tijdens een sessie zal je onder anderen bierflesjes op je hoofd balanceren, drinken tijdens een handstand en de biergroet doen. Het klinkt als één groot excuus om voor vijf uur aan de alcohol te gaan, maar je hoort ons niet klagen. Dus stof je Duits af en ga een weekend naar Duitsland om bieryoga te doen.

Watch on YouTube