Een eigen tap in huis klinkt als een heel apparaat, maar het kan ook makkelijker dan dat. Of in ieder geval, niet met zo’n heel extra apparaat. Je kunt namelijk ook een biertap in een koelkast monteren, met een beetje creativiteit. Deze man heeft het al voor gedaan.

Een biertap in huis kan gewoon

Je hebt wel van die enorme dingen die mensen soms inhuren of aanschaffen voor feestjes, maar die wil je niet zo lang in je opberghok hebben staan. Gelukkig is het antwoord naarbij: een biertap in huis, gewoon met een tankje in de koelkast. Voor de liefhebbers van bier én handige klusser is het een uitkomst om die te combineren. En zelfs als je geen geniale klusser bent, is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Om deze manier haal je gewoon een bar in huis voor als het buitenshuis niet kan. En laten we eerlijk wezen, een biertje van de tap is toch nét iets lekkerder dan eentje uit een flesje.

biertap in huis

Hoe maak je een eigen biertap?

Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om een eigen biertap in je koelkast te klussen. Maar voordat je erop los gaat boren in de deur van je koelkast, moet je wel even weten wat je gaat doen. Zo moet je weten welk materiaal voor de klus je gaat gebruiken. Ook is het handig om precies op te meten hoe groot het gat is dat je moet boren, voordat je een gapend gat in je deur hebt. De bevestiging van de tap moet er namelijk precies doorheen kunnen, en dit kun je maar één keer doen.

biertap in huis

Vervolgens boor je het gat en bevestig je de tap erop. Zorg dat hij goed vast zit, en klaar is je biertap in huis. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is een tankje bier aansluiten en genieten maar. Je kunt er zelfs een tankje speciaalbier naar keuze op zetten, als je in de zon wil genieten van je lentebok. Het zal je veel kratjes, blikjes en moeite met statiegeld besparen.

biertap in huis