Met alle brouwerijen die tegenwoordig uit de grond worden gestampt, en alle nieuwe biertjes tot gevolg, is er soms niks belangrijkers, lekkerders en gezelligers dan een avondje te plannen met je maten om een paar avontuurlijke pretcilinders open te tikken! Al kunnen we dat ‘avondje’ beter veranderen naar een ‘ochtendje’. Als we op de expertise van Fiona de Lange mogen vertrouwen tenminste. Voor de ultieme smaakbeleving is het namelijk beter om dat goudgele goedje eerder op de dag te drinken.

Zo laat smaakt bier het allerbest

Als zytholoog (een kenner van brouwtechnieken en aroma’s), biersommelier en cicerone (bezit alle kennis over biertaps, tappen en serveren) kent Fiona een heerlijk leventje, met misschien wel het mooiste beroep van de wereld. Iedere dag staat voor haar namelijk in het teken van bier. En één dag per week is het ‘allerlekkerst’. Dan staat namelijk het proeven van bier centraal. In gesprek met het AD vertelde zij dat ze als jurylid één keer per week nieuwe biertjes proeft, en dat elf uur ‘ s morgens de beste tijd is: “Na het ontbijt, voor de lunch. Eén goede slok is voldoende.”