De kroegen zijn weer open, en dat is vaak de aanleiding tot een mooie avond. Ondanks dat die avond nu nog even thuis voortgezet moet worden, komen de katers ook weer terug in ons leven. Want ja, die horen er helaas ook nog altijd bij. Maar niet getreurd, want dit anti-kater ontbijt gaat jou door je brakke dag heen helpen.

Late avonden, flinke katers

Een lekkere zomeravond doorpakken nadat je de hele dag in de zon hebt gezeten. Die verjaardag die je vorig jaar had overgeslagen toch maar eens dubbel vieren deze keer. Of gewoon weer ouderwets in de kroeg blijven plakken. Allemaal hebben ze één gevolg gemeen: de kater. Het is het meestal waard, maar toch niet zo prettig. Maar met een anti-kater ontbijt kun je je al gauw een stuk beter voelen. Een kwestie van de juiste dingen in huis hebben en het juiste recept. En dat recept hebben we voor je.

anti-kater ontbijt

Het beste anti-kater ontbijt

Als je wakker wordt met een kater voel je waarschijnlijk gelijk twee dingen: hoofdpijn en dorst. Dat hangt met elkaar samen, want hoofdpijn wordt veroorzaakt door een tekort aan vocht. Drink daarom in de ochtend gelijk veel water om je vochtniveau weer een beetje op peil te brengen.

Om vervolgens naar je anti-kater ontbijt te gaan, gaan we kijken naar twee onderdelen. Het eerste is een (geroosterde) boterham met honing. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel weer een beetje herstelt. De honing zorgt verder voor een snellere afbraak van de laatste beetjes alcohol die nog in je lichaam zitten.

Vervolgens is het tijd voor een gekookt, gebakken of gepocheerd ei. Roerei mag inderdaad ook. Het maakt niet uit hoe je het maakt, maar een eitje is de ideale aanvulling van het anti-kater ontbijt. Dat komt door het eiwit, wat je lichaam nodig heeft, en het zout wat je er overheen doet. Maak het af met een kopje kamillethee, maar een lekkere bak koffie mag uiteraard ook gewoon. Blijf vervolgens de rest van de dag ook goed en gevarieerd eten en voor je het weet ben je weer de oude.

anti-kater ontbijt