Entertainment

Deze 3 oorlogsseries op Netflix móét je gezien hebben

oorlogsseries

Op Netflix heb je mega veel oorlogsseries. Welke zijn kwalitatief goed en welke minder? Wij helpen je graag een handje op weg door de drie beste oorlogsseries voor je op een rijtje te zetten.

Rebellion

De serie Rebellion gaat over een groep van jonge mannen en vrouwen in Dublin die in 1916 tijdens de paasopstand verwikkeld raken in een onafhankelijkheidsstrijd. Ondertussen is de Eerste Wereldoorlog uitgebroken en komt het Ierse nationalisme naar boven borrelen. We gaan  in de serie de spannende gebeurtenissen zien door de ogen van de vriendengroep uit Dublin, Belfast en Londen. Ze spelen een belangrijke rol in het verhaal over de Ierse onafhankelijkheid. De serie scoort een 7.1 op IMDb. Bekijk de trailer hier:

Watch on YouTube

Traitors

Deze serie gaat over het einde van de Tweede Wereldoorlog, waarin nu een onzichtbare oorlog van start gaat. De Britse vrouw Feef Symonds (gespeeld door Emma Appleton) besluit om een Amerikaanse spion te helpen om voor de Amerikanen Russische mollen te vinden. Deze zijn volgens de Amerikaan in de Britse regering geïnfiltreerd. Al snel komt Feef erachter dat ze helemaal niemand meer kan vertrouwen. De serie scoort een 6.5 op IMDb. Bekijk de spannende trailer hier:

Watch on YouTube

In Vlaamse velden

Deze Vlaamse serie gaat over de vijftienjarige Marie Boesman (gespeeld door Lize Feryn). Ze probeert samen met haar familie te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog nadat de Duitsers haar huis hebben bezet. Het gezin wordt uit elkaar gehaald en er staat hen verschrikkelijke jaren te wachten. Marie ziet de oorlog als een groot avontuur, ze wil eigenlijk dokter worden. Gaat dit haar lukken? De serie scoort een 7.5 op IMDb. Bekijk hier alvast de trailer.

Watch on YouTube

Naast series zijn er ook nog een hele hoop goede oorlogsfilms. Wij hebben hier alvast de 5 beste oorlogsfilms voor je op een rijtje gezet.