Entertainment

Deze 10 films uit 2022 zouden in de IMDb top 250 moeten staan

beste films 2022

Het einde van 2022 is in zicht, er zijn net als altijd weer veel films uitgekomen. Sommige beter becijferd dan andere. Ook de site IMDb heeft weer een top 250 lijst met de beste films. Al zou die wat ons betreft goed kunnen worden aangevuld met deze 10 beste films uit 2022.

Deze 10 beste films uit 2022 zouden in de IMDB top 250 moeten staan

Om zo’n uitgebreide lijst te maken is natuurlijk ingewikkeld. Iedereen heeft een andere smaak en dus ook een andere mening over een film. Daarom hebben we een lijst gemaakt met films die net buiten de lijst staan maar volgens velen eigenlijk wel een plekje verdienen. Dit zijn de tien beste films uit 2022 die in de IMDb top 250 zouden moeten staan.

The Batman

The Batman werd al veelbesproken voordat hij op het grote doek verscheen. Warner Bros, de maker van de filmreeks, heeft meerdere delen uitgebracht die goed scoren op IMDb. Toch valt The Batman daar net buiten, al scheelt het niet veel. Maar goed, volgens velen hoort de film zeker in de IMDb top 250 te staan. In de film zie je hoe een moordenaar het gemunt heeft op de elite van de stad Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen Batman naar de onderwereld. Daar komt hij in contact met Catwoman. De bewijsstukken worden steeds groter, de grootse plannen van zijn tegenstander komen langzamerhand aan het licht…

IMDb score The Batman: 7.9

Watch on YouTube

All Quit on the Western Front

Ook deze oorlogsfilm valt net onder de IMDB top 250. Iets wat gezien het verleden van dit verhaal toch heel opvallend is. All Quiet on the Western Front vertelt het verhaal van een groep Duitse schooljongens die geïnspireerd worden door hun leerkracht om in 1915 deel te nemen aan de Eerste Wereldoorlog. De jongens vertrekken enthousiast naar het westfront waar ze geconfronteerd worden met het harde bestaan in de loopgraven. Het verhaal is gebaseerd op een boek dat geschreven na de Eerste Wereldoorlog door een Duitse soldaat. Er zijn in de 20e eeuw meerdere verfilmingen geweest van het succesvolle verhaal. Wat ons betreft zeker één van de beste films van 2022.

IMDb score All Quiet on the Western Front: 7.9

Watch on YouTube

Black Panther: Wakanda Forever

Bij het eerste deel waren de bioscoopzalen al meteen uitverkocht. Ook het nieuwe deel doet het goed in de bioscoop. Toch is Black Panther: Wakanda Forever niet te vinden in de IMDb top 250. Het verhaal volgt een strijd tussen koningen om te bepalen wie mag heersen over Wakanda. Terwijl deze moeilijke beslissing overwogen wordt, dreigt er een nieuw gevaar op de loer, dit keer afkomstig uit diepte van de oceaan nabij Wakanda.

IMDb score Wakanda Forever: 7.3

Watch on YouTube

Prey

Prey is de vijfde film in van de beroemde Predator-reeks en behoort tot één van de beste films van 2022. Een succesvolle film in de bioscopen, maar nooit echt goede zaken gedaan op IMDb. Iets waar wel eens verandering in mag komen. Ben je fan van Sci-fi? Dan is dit een echte aanrader. Het verhaal brengt je 300 jaar terug in de tijd naar de Noord-Amerikaanse wildernis. Hier leeft een vrouwelijke krijger genaamd Waru. Zij wilt haar vechtkwaliteiten aan haar stam en haar broer bewijzen. Die kans krijgt ze wanneer een gevaarlijke buitenaardse dreiging verschijnt die genadeloos aan het moorden slaat.

IMDb score Prey: 7.2

Watch on YouTube

The Northman

The Northman wordt op vele sites genoemd tussen de beste films uit 2022. Toch is het verhaal nergens te bekennen op de top 250 van IMDb. In The Northman zweert de jonge 10de-eeuwse Vikingprins Amleth simpelweg wraak wanneer zijn vader Aurvandil voor zijn ogen wordt vermoord door oom Fjölnir.

IMDb score The Northman: 7.1

Watch on YouTube

Nope

Na het succes van Get Out uit 2017 werd schrijver-regisseur Jordan Peele al snel een eigen merk, en het publiek kwam onmiddellijk massaal opdagen om alles te zien waar hij aan gehecht was. Nope, de derde horrorfilm van de filmmaker, volgt enkele inwoners aan een eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Maar worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking. Een verhaal dat zeker één van de beste films is van 2022.

IMDb score Nope: 6.9

Watch on YouTube

Smile

Smile is een recent uitgekomen horrorfilm. Nou krijgen horrorfilms in het algemeen nooit zo’n hoge score. Maar deze film scoort wel heel opvallend laag op IMDb in verband met de positieve reacties op de productie. Ook op andere sites zoals Rotten Tomatoes krijgt Smile een veel betere rating. In de film zie je hoe een Psychiatrische-ziekenhuismedewerker genaamd Rose onverklaarbare en angstaanjagende fenomenen ervaart die alleen zij kan zien na een traumatisch incident met een patiënt. Op zoek naar antwoorden wordt ze steeds meer achterdochtig vanwege haar eigen geest die zich tegen haar keert.

IMDb score: 6.7

Watch on YouTube

The Adam project

Nadat hij in 2022 per ongeluk een noodlanding heeft gemaakt, gaat de tijd reizende gevechtspiloot Adam Reed samen met zijn 12-jarige zelf op een missie om de toekomst te redden. The Adam Project werd een groot succes op Netflix. Met meer dan 209 miljoen bekeken uren behoort deze Sci-fi met Ryan Reynolds als hoofdrolspeler de top tien van meest originele films aller tijde van Netflix. Daarnaast stond de film voor een tijdje op de eerste plaats van de top tien op Netflix. Het is dan best opvallend als zo’n film dan vervolgens niet terug te vinden is in de IMDb top 250.

IMDb score The Adam Project: 6.7

Watch on YouTube

Jurrassic World Dominion

Een echte klassieker die niet mag ontbreken in de lijst van beste films van 2022. Bijna iedereen heeft wel een keer een deel van de Jurrassic-reeks bekeken. Fans hebben lang moeten wachten op het nieuwe deel en de bioscopen stormde vol toen het eindelijk zover was. Maar zodra de film van het grote doek werd gehaald zakte de rating enorm op IMDb. En dat is trouwens ook niet de eerste keer, ook eerdere delen van Jurrassic zakten weg na de bestormingen van de bioscopen. In Jurrassic World Dominion wordt voor eens en altijd duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven in een wereld die hij moet delen met de meest angstaanjagende wezens die ooit hebben geleefd.

IMDb score Jurassic World Dominion: 5.7

Watch on YouTube

Avatar: The Way Of Water

Hoewel de film pas vanaf 14 december in de bioscopen draait, zijn de verwachting hoog dat de nieuwe Avatar: The Way Of Water hoog zal gaan scoren op de IMDb top 250 lijst. Fans wachten al langer dan een decennia op de film en er wordt veel over gesproken. De trailer belooft in ieder geval veel goeds. De eerste avatar-film kwam in 2009 uit heeft een rating van 7.8

IMDb score The Way of Water: Nog onbekend.

Watch on YouTube