Sports

De vijf best betaalde Nederlandse voetballers op een rij

best betaalde nederlandse voetballers

Weet jij hoeveel Nederlandse voetballers verdienen? Er gaan duizenden en soms zelfs miljoenen euro’s om in de voetballerij en ook de voetballers van Nederlandse bodem vullen hun zakken goed. Of ze nou knap zijn of niet, dit zijn de vijf best betaalde Nederlandse voetballers van dit moment.

5. Georginio Wijnaldum

Deze 29-jarige Liverpool-speler begon zijn professionele carrière bij Feyenoord en heeft vier jaar bij PSV gespeeld. Daarna vertrok hij naar Engeland en werd hij na een jaar bij Newcastle United voor 30 miljoen overgekocht door Liverpool. Hier heeft hij een contract heeft tot medio 2021. Bij de Champions-League winnaar van afgelopen seizoen verdient hij 5,5 miljoen euro per jaar. Genoeg voor een vijfde plek in het lijstje met best betaalde Nederlandse voetballers.

View post on Instagram
 

4. Kevin Strootman

Deze grootverdiener groeide op bij Sparta, en belandde na een korte tussenstop bij FC Utrecht bij PSV. Hier ontwikkelde hij zich verder en groeide hij uit tot een bepalende speler, waarna hij voor 17 miljoen werd overgekocht door AS Roma. Hier heeft hij vier jaar gespeeld maar ook veel blessures gehad. Tegenwoordig speelt hij bij Olympique Marseille en ontvangt hij daar een jaarsalaris van 6 miljoen.

View post on Instagram
 

3. Virgil van Dijk

De aanvoerder van Oranje bezet de derde plek met een jaarsalaris van 11 miljoen euro. Dit krijgt hij van zijn club Liverpool, dat 84,5 miljoen euro voor hem betaalde aan Southampton. Dat maakt hem de duurste Nederlandse speler en wereldwijd de duurste verdediger ooit. Ook is hij dit jaar verkozen tot Europees voetballer van het jaar, dus dat deze rots in de branding in elke verdediging in dit lijstje van best betaalde Nederlandse voetballers staat is ook geen verrassing.

View post on Instagram
 

2. Matthijs de Ligt

Als kind van de club bij Ajax is hij deze zomer voor het monsterbedrag van 75 miljoen euro overgekocht door Juventus. Hij werd al jaren gezien als een van de grootste talenten van Nederland en nu maakt hij dat ook waar. Nadat hij in seizoen 2018/2019 wereldwijd een enorme indruk maakte als muur in de verdediging van Ajax in de Champions League verdient hij nu een lekkere 12 miljoen euro per jaar bij de club uit Turijn.

View post on Instagram
 

1. Frenkie de Jong

Dat andere grote talent die groot is geworden bij Ajax, Frenkie de Jong, is niet naar Juventus maar naar FC Barcelona gegaan. De Catalanen betaalden 75 miljoen euro aan Ajax voor de middenvelder die dit jaar samen met mede-grootverdieners Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk door de FIFA is verkozen in het wereldelftal van het jaar. Barcelona heeft naast de 75 miljoen transfersom (exclusief bonussen) ook nog eens een schitterende 16 miljoen euro per jaar aan salaris over voor Frenkie. Dit maakt hem nummer één onder de best betaalde Nederlandse voetballers van dit moment. Kan hij mooi van genieten met zijn prachtige vriendin Mickey aan zijn zijde.

View post on Instagram