De zoektocht naar een leuke tweedehands wagen is vaak niet eenvoudig. Regelmatig ben je verplicht om kritisch te kijken naar de staat van de auto, het aantal kilometers en het gepleegde onderhoud. Wil jij jezelf dergelijke ellende besparen, check dan deze Bentley Continental GT Convertibele van Mansory. Met slechts 205 echte kilometers op de teller en een leeftijd van slechts zes maanden is dit de definitie van een jonge occasion waar je zeker wel in gezien mag worden.

Unieke Bentley Cabrio in Nederland

De Bentley Continental GT Convertibele is alle opzichten een unieke wagen. Het is dan ook geen gewone Bentley, maar juist de interpretatie van een van de meest creatieve bedrijven op dit gebied: Mansory. Ze gebruikten het model van 2019 om hun creativiteit volledig te benutten met een aangenaam resultaat. De wagen is bijna geheel zwart (op de rode kap na) en is voor zover we kunnen nagaan het enige model wat verkrijgbaar is in Nederland.

Bentley Continental GT bentley3

Meesterwerk van Mansory

Mansory heeft zijn best gedaan om de Bentley flinkt te pimpen. Zo is de wagen voorzien van de nodige carbon fiber. Daar hebben ze niet echt op bespaard, want behalve de motorkap is ook de diffuser, de kofferklepspoiler, de spiegelkappen, de side skirts, de front splitter en de bumper er mee behandeld. Je koopt dus een groot blok carbon fiber op wielen. Wat betreft het onderhoud kunnen we snel klaar zijn. Dat is met slechts 205 kilometer perfect, je koopt eigenlijk gewoon een splinternieuwe Bentley.

Bentley Continental GT Bentley Continental GT

Een occasion voor minder dan vier ton

Over vermogen heb je met deze uitvoering ook niet te klagen. De 6,0-liter W12 motor is zelfs goed genoeg om Max Verstappen wat extra power te geven. Met een beetje lef pers je er namelijk zo’n 635 pk uit. Dat is voldoende om in vier seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. Het enige struikelblok is mogelijk de vraagprijs. De Bentley staat namelijk te koop bij Novus Auto en die vragen er 398.800 euro voor. Dan heb je natuurlijk wel een hele fraaie wagen.