Entertainment

Belgische oorlogsfilm schiet naar de top van Netflix en verovert de wereld én de harten van kijkers

Oorlogsfilm Netflix

De Belgische kaskraker genaamd Wil verovert niet alleen de harten van de lokale bioscoopbezoekers, maar is nu ook een favoriet wereldwijd op Netflix. De oorlogsfilm krijgt lovende reacties op X.

Ongekend succes op Netflix

De film heeft vrij recent de vijfde plek weten te veroveren in de top 10 van de meest bekeken films op Netflix wereldwijd. Dit is erg indrukwekkend te noemen, zeker aangezien er erg veel internationale, concurrerende films op Netflix aanwezig zijn.

Met inmiddels al welgeteld een behoorlijke 6,4 miljoen streaming uren op de teller bewijst de film dan dat het niet slechts een landelijk maar een behoorlijk groot globaal succes is.

Waar gaat de film over?

Het verhaal van de film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de film volgen we drie erg jonge mensen die proberen te overleven in de door de nazi’s bezette stad Antwerpen, vergelijkbaar met de Nederlandse film Oorlogswinter. De toenemende populariteit van de film wordt nog versterkt door de toevoeging op Netflix, waar het onder de internationale titel Will te bekijken is.

De film wordt beschreven als een meeslepende ervaring die menig kijker een traantje doet wegpinken. Een absolute must-watch voor elke filmliefhebber dus.

Bekijk hier de trailer van de film Wil:

Watch on YouTube

De film heeft niet alleen in de Benelux, maar dus ook filmfanaten van over de hele wereld op X laaiend enthousiast gemaakt. Dat wordt bevestigd met opmerkingen als “BRILLIANT’’, “Absolute aanrader’’ en “Cinematic masterpiece”. Netflix heeft er dus vrij duidelijk weer een Nederlandstalige parel van een film bij.

Peaky Blinders-regisseur betrokken

Deze oorlogsfilm is geregisseerd door regisseur Tim Mielants, die eerder in 2016 al zes afleveringen van de immens populaire serie Peaky Blinders mocht regisseren. In de hoofdrol van de film speelt opkomend Vlaams acteur Stef Aerts. Het verhaal van de film is gebaseerd op het meeslepende, gelijknamige boek van schrijver Jeroen Olyslaeghers.

De Belgische film Wil is dus een film die niet alleen de Belgische bioscopen veroverde, maar nu ook de mainstream, internationale wereld van streaming in vuur en vlam zet.