Gear

Deze belegger verloor na cruciale fout 1 miljoen euro in enkele seconden

belegger 1 miljoen

Geld verdienen kan op talloze manieren, en sommigen zoeken hun heil in de cryptowereld. Voor de goede orde hebben we het even niet over de digitale munten, maar over NFT’s. Simpelweg, digitale afbeeldingen waarvan het eigendomsbewijs is vastgelegd op de blockchain. Daar kan je leuk mee verdienen tenzij je een NFT per ongeluk weg gaat geven.

Winst op NFT verdampt door blunder

Voor iedereen die overweegt in te stappen in de wereld van cryptocoins en aanverwante producten: blijf ten alle tijden bij de les. Een verzamelaar annex handelaar in NFT’s weet in ieder geval het belang van check en double check. In een onbewaakt ogenblik ‘ verloor’ hij namelijk een afbeelding van een steen als NFT. Hoe dit kon gebeuren is een kwestie van bijna kinderlijke onachtzaamheid.

Geen ETH, maar WEI

In de wereld van cryptocoins gaat het voornamelijk om bitcoins en ETH, de munt die beter bekend staat als Ethereum. NFT’s worden dan ook vaak verhandeld tegen een bepaalde cryptocoin. In het geval van Twitter-gebruiker @dino_dealer had de waarde van de afbeelding in ETH vermeld moeten worden, maar hier ging het dus fout. In plaats van ETH stond er ‘ WEI’ vermeld. Laat die digitale munt nou net een heel stuk minder waard zijn dan ETH. Om precies te kostte deze fout de belegger zo’n één miljoen euro.

Eens en nooit meer

Nadat de fout was ontdekt sloeg de paniek toe. De oplossing zou, zou beredeneerde de onfortuinlijke man, het inroepen van hulp van de community zijn. Ook dat bleek ijdele hoop. Naar het zich laat aanzien kan de man fluiten naar zijn belegging en is hij dus virtueel een miljoen dollar armer. De kans dat hij een dergelijke fout nogmaal zal maken is nu uiteraard minimaal. Zoals veel Twitteraars hem adviseerde zal hij de volgende keer wel een paar keer controleren of hij de juiste valuta vermeld voor hij een NFT te koop zet.

Bron: Ladbible