Met afstand het meest favoriet om een plekje te veroveren op de lijst van Olympische sporten; De Beer Mile. Deze individuele bier-estafette is een soort van hardloopwedstrijd waarbij je iedere ronde begint met het openen en atten van een koude rakker. Er bestaan zelfs wereldkampioenschappen voor! Hierbij worden in totaal 4 bierflessen van 0,33cl verdeeld over 1.6 kilometer.

Corey Bellemore

Momenteel is de 28-jarige Corey Bellemore uit Canada de (niet) te kloppen man hierin. Hij won het afgelopen wereldkampioenschap met een tijd van 4 minuten en 33 seconden – een persoonlijk en nieuw wereldrecord! Check hieronder de prestatie waarmee de gulzige atleet zichzelf op virale wijze vereeuwigd:

En wie dacht dat bier en sport niet samengaan? Wie zijn entree in de sport wil maken om de besliste number one te worden mag een goede warming-up doen, Corey beheerst het atten namelijk tot in perfectie; een hoek van 45 graden schijnt de perfecte positie te zijn om het gerstenat in de recordtijd van slechts 7 seconden naar binnen te gooien.

Ook begeeft Bellemore zich in perfecte conditie, de wereldkampioen heeft een PR op de 1500m van 3:42 minuten. Dit komt neer op zo’n 25 km/u, hoe hard fiets jij ook alweer zei je?